Kostrena 3. siječanj 2021.

Pomoć iz Kostrene podijeljena stradalima u Banovini

Pomoć iz Kostrene podijeljena stradalima u Banovini
Jučer je iz Kostrene prema Petrinji krenuo konvoj s 2 kamiona i nekoliko kombija koji su prevezli približno 12 tona različitih potrepština, prikupljenih u akciji 

U dogovoru s članovima Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske iz Petrinje, jučer je iz Kostrene prema Petrinji krenuo konvoj s 2 kamiona i nekoliko kombija koji su prevezli približno 12 tona različitih potrepština, prikupljenih u akciji koja je bila organizirana u Sportskoj dvorani Kostrena.


U pratnji konvoja bilo je i nekoliko osobnih vozila s 28 članova UDVDR Kostrena i volontera iz Kostrene koji su zajedno s pripadnicima HVIDRA-e Petrinja sudjelovali u podjeli donacija u Petrinji, Hrvatskoj Kostajnici, Knezovljanima, Kuruzarima i drugim manjim mjestima u okolici Petrinje. 


Uz donacije koje su prikupili mještani, članovi UDVDR Kostrena uspjeli su osigurati dvije mobilne i jednu kamp kućicu za tri obitelji koje su ostale bez svojih domova. Daljnje akcije prikupljanja pomoći organizirat će se u skladu s potrebama, a među brojnim gradovima i općinama koje su donirale sredstva za obnovu je i Općina Kostrena s donacijom u iznosu od 60 tisuća kuna.