Kostrena 20. lipanj 2016.

Predin oduševio Kostrenjane

Predin oduševio Kostrenjane
Slovenski pjevač, skladatelj, tekstopisac i kantautor Zoran Predin sinoć je oduševio okupljene u Narodnoj čitaonici Kostrena sv. Lucija, koja je za tu priliku poprimila novi, romantični štih.
 
Teško je reći je li jučerašnje nestabilno vrijeme pokvarilo ili popravilo planove organizatora, koji su koncert Zorana Predina s trga sv. Barbare morali preseliti u Narodnu čitaonicu Kostrena sv. Lucija.
 
Naime, čitaonica je, na iznenađenje mnogih, zasjala u pomalo neobičnom “ruhu”. Romantična, intimna atmosfera savršeno se stopila s izvedbom popularnog slovenskog pjevača.
 
Prepoznala je to i publika koja je Predina, nakon sat i pol koncerta, zvala na bis. Inače, rođeni Mariborčanin, pokretač rock benda “Lačni Franz”, otpjevao je dobro poznate hitove, ali i premijerno izveo nekoliko novih stvari. 
 
Za sve su “krive” Barbare
 
Zanimljivo, organizatorima je u pomoć oko dovođenja Predina u Kostrenu priskočila sv. Barbara.
 
“Kad su me pozvali da održim koncert imao sam jedan mali problem. Naime, 19. lipnja je rođendan mojoj ženi, koja se zove Barbara. No, kad sam saznao da će koncert biti pored crkve sv. Barbare to je promijenilo stvar. Velika je čast da sam danas ovdje i da mogu s Barbarom proslaviti njezin rođendan, iako smo zbog lošeg vremena promijenili lokaciju,” rekao je Predin. 
 
Uz brojne pohvale Predinu pohvaliti treba i organizatore, koji su slavljenici poklonili Kostrensku tortu, koja je tako postala rođendanska.