Kostrena 28. lipanj 2019.

Prekrasni mural krasi malu kostrensku plažu

Prekrasni mural krasi malu kostrensku plažu

Brojni će kupači osim u suncu i moru ovog ljeta uživati i u jedinstvenom pogledu na veliki mural s kostrenskim motivima, koji krasi malu plažu pokraj Nove vode. 

Udruga keramičara “Vali”, predstavila je mural u keramici koji su izradile članice udruge na potpornom zidu jedne od kostrenskih plaža, smještene u blizini plaže Nova voda. 

Mural je prikaz života Kostrene, njezine arhitekture i motiva iz okruženja, poput smoke, loze, cvijeća, kamene kuće, mora, ribe, dok posebnu simboliku za Kostrenu kao kolijevku pomorca ima kapetan prikazan u stalnom dolasku i odlasku i žene koja gleda s prozora more u stalnom iščekivanju svojeg kapetana. Izrada keramičkih predmeta od kojih je izveden mural trajala je više od mjesec dana. 


“Na muralu je svakodnevno, kroz proteklih mjesec dana, radilo dvadesetak članova i članica Udruge Vali, pod vodstvom Anele Matešić. Potporni zid na plaži nije bio obrađen pa smo ga mi ukrasili s jednim komadićem kostrenskog podneblja”, rekla je Karmen Grbac, predsjednica Udruge Vali. 

Zadovoljstvo viđenim ne krije ni načelnik Općine Kostrena koja je pružila financijsku potporu realizaciji ove kreativne ideje.


”Drago mi je što smo bili u prilici sudjelovati u jednom ovakvom projektu koji će posjetiteljima na zanimljiv i privlačan način prenijeti priču o životu Kostrene. Ovo nije prvi, a siguran sam ni zadnji rad kojim će naša vrijedna udruga Vali oplemeniti prostor, a konačan zajednički cilj nam je da Kostrenu učinimo prepoznatljivom upravo po ostvarenjima njezinih mještana”, naglasio je Vranić. 

Pored murala “Put pomoraca” koji vodi prema uvali Žurkovo, oslikanih autobusnih stanica i u svjetskim razmjerima zapaženog oslikanog spremnika u Rafineriji, ovaj mural je još jedna od zanimljivih interpretacijskih točaka koje posjetitelji mogu pronaći u Kostreni.