Kostrena 12. ožujak 2020.

Preporuka za otkazivanje javnih okupljanja u Kostreni

Preporuka za otkazivanje javnih okupljanja u Kostreni
Radi prevencije širenja koronavirusa, u skladu s preporukama nadležnih stožera civilne zaštite, na području Općine Kostrena do 1. travnja odgađaju se sva javna okupljanja u zatvorenim prostorima.


U dogovoru s predstavnicima kostrenskih ustanova i povezanih društava, općinski načelnik Dražen Vranić dao je preporuku o otkazivanju svih kulturnih, društvenih i sportskih događanja u javnim prostorima do 1. travnja i to u Sportskoj dvorani Kostrena, Nogometnom stadionu u Žuknici, obje Narodne čitaonice u Sv. Luciji i Sv. Barbari kao i ostalim zatvorenim javnim prostorima i sportskim objektima kojima upravlja Općina Kostrena ili njezine ustanove. 

Načelnik je uputio preporuku ravnateljima Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” i Osnovne škole Kostrena kao i Sportskoj zajednici Općine Kostrena da u navedenom periodu ne održavaju sportske treninge, sportska i druga događanja na kojima bi se okupio veći broj sudionika i posjetitelja te da o nužnom provođenju mjera obavijeste i sve svoj korisnike.


Daljnji će se koraci uskladiti s preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite o čemu će javnost biti pravovremeno informirana.