Kostrena 17. ožujak 2015.

Proljeće u Kostreni

Proljeće u Kostreni
Počinje još jedno „Proljeće u Kostreni“. Kulturna manifestacija, namijenjena djeci i svima onima koji se tako osjećaju.

“Proljeće u Kostreni” ove godine obuhvaća pet događanja, a prvo je na rasporedu već u petak, 20. ožujka 2015. godine. Gostuje Kazalište Dubrava s predstavom „Poljubit ću je uskoro, možda“, koja je namijenjena djeci od 4. do 7 razreda osnovne škole. 23. ožujka na redu je „Priča o tupsonima ili zašto treba učiti, Kazališta Prijatelj iz Zagreba, za djecu mlađih razreda osnovne škole. Dan nakon gostuje Kazalište Šareni svijet iz Karlovca s predstavom „Eko jeka i čarobna planeta“, za uzrast do 2. razreda osnovne škole. Teatar Naranča iz Pule predstavit će se 25. ožujka s klasikom „Ljepotica i zvijer“, za djecu vrtića, ali i one malo starije, odnosno školarce do 6. razreda. 

Manifestacija završava 27. ožujka, na Međunarodni dan kazališta, kada će posjetitelji moći steći nova znanja na Edukacijskom koncertu Olge i Bojana Šobera. Oni će ujedno pročitati i poruku koja se tradicionalno čita, povodom obilježavanja ovog dana, u svim kazalištima svijeta i Hrvatske. 

Sva događanja održat će se u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija s početkom u 10.30 sati, a cijena ulaznica je simboličnih 10,00 kn