Kostrena 5. prosinac 2022. Izvor: Općina Kostrena

Proslava blagdana sv. Nikole i Dana Općine Kostrena

Proslava blagdana sv. Nikole i Dana Općine Kostrena
Sutra 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, Kostrena slavi Dan Općine. Sv. Nikola tradicionalno se slavi darivanjem pa je Općina Kostrena i ove godine osigurala poklon pakete za sve svoje male sumještane. 

Polaznike Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” i učenike Osnovne škole Kostrena pokloni će dočekati u njihovim vrtićkim grupama i razrednim odjeljenjima dok će ostala djeca s područja Kostrene, u dobi od 1 do 10 godina, a koja ne pohađaju vrtić i školu, svoje poklone moći preuzeti dan kasnije, u utorak 7. prosinca od 9 do 11 sati, u predvorju Sportske dvorane Kostrena (sjeverni ulaz). 

Kako i priliči pomorskom mjestu Sv. Nikola će ove godine u Kostrenu doploviti, a doček njegovog broda predviđen je u 10 sati na Veloj rivi u Žurkovu. Osim uživanja u slatkišima i druženju sa sv. Nikolom, mali posjetitelji imat će još jedan zanimljiv zadatak, biti dijelom prve kostrenske milenijske fotografije poznatog hrvatskog fotografa Šime Strikomana.

U 13 sati na mjestu stradavanja borda "Igrane", spuštanjem vijenca u more odat će se počast posadi broda i svim poginulim i nestalim pomorcima. U 14 sati položit će se vijenci na grobljima u Sv. Luciji, Sv. Barbari i u lučici Podurinj, a u 18 sati u crkvi sv. Lucije služit će se misa za pomorce i njihove obitelji.

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 19:30 sati, održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kostrena koju će se moći i izravno pratiti na YouTube kanalu općinskog lista i portala Naša Kostrena. Uz zahvalu kostrenskim udrugama i pojedincima na doprinosu društvenom i kulturnom razvoju Kostrene, Grad Petrinja i Općina Kostrena će na Svečanoj sjednici potpisati Sporazum o suradnji i bratimljenju čime će formalizirati dugogodišnje prijateljstvo.