Kostrena 4. ožujak 2016.

Provjerenom kvalitetom do boljih turističkih rezultata

Provjerenom kvalitetom do boljih turističkih rezultata
Edukativna radionica Kvarner Family, koja je održana u sklopu “Dana obiteljskog smještaja”, u Kostreni je okupila iznajmljivače s područja Riječkog prstena, koji su na jednom mjestu mogli dobiti odgovore na brojna pitanja. 

Na 4. edukativnoj radionici Kvarner Family, održanoj u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija, razgovaralo se o novom programu za prijavu gostiju “eVisitor”, iznajmljivaču kao nosiocu informacija o destinaciji, području djelovanja turističke i carinske inspekcije, sigurnosti u turizmu, brendu Kvarner Family i kreditnim poticajima, važnosti e-marketinga, facebook stranici Kvarner Family i vođenju obiteljskog smještaja.

Radionica je bila namijenjena pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu i turističkim agencijama, a svi sudionici dobili su potvrdu sudjelovanja na edukacijskoj radionici Kvarner Family.
 
Oznaka provjerene kvalitete 

Kvarner Family je projekt brendiranja obiteljskog smještaja, koji trenutno okuplja oko 420 iznajmljivača. Da bi mogli nositi oznaku Kvarner Family iznajmljivači moraju zadovoljavati određene kriterije, a najvažniji su dakako gostoprimstvo i gostoljubivost. Oznaku provjerene turističke kvalitete, standarda i prepoznatljivosti na Kvarneru trenutno ima oko 420 iznajmljivača.

Kvarner Family oznaka turističke kvalitete i brandiranja obiteljskog smještaja zasigurno doprinosi i uspješnim turističkim rezultatima u Kostreni, smatra Sandra Svetić, direktorica TZO Kostrena.

Protekle godine Kostrena je ostvarila osjetan porast broja noćenja, dolazaka, ali i broja gostiju na najznačajnijim kostrenskim manifestacijama. 
 
Sve brojniji iznajmljivači u Kostreni

U odnosu na 2014. zabilježeno je 5% više dolazaka i 16% više noćenja. Porast bilježe svi smještajni objekti. No, najzadovoljniji mogu biti upravo privatni iznajmljivači, kojih je u Kostreni sve više, a u 2015 su imali čak 24% više noćenja nego godinu ranije.

“Rezultati su to kvalitetnog rada i sustava informiranja gostiju, ali i sve atraktivnijih događanja kojima nastojimo brendirati Kostrenu. Svjesni smo da za razvoj turističke destinacije nije dovoljno podignuti samo kvalitetu smještajnih kapaciteta, već i atraktivnost događanja koja moraju biti originalna i prepoznatljiva. Uz tradicionalne manifestacije, od prošle godine Kostrena je bogatija za novo događanje - Mikulnu, koja je u svom prvom izdanju pridobila mještane, privukla goste i ostvarila zapažen publicitet. Pored toga kostrenska slastičarnica Snjeguljica dobila je potporu Općine Kostrena za razvoj jestivog suvenira Kostrene. Tako je nastala Kostrenska torta koju je osmislilo kreativni tim slastičarnice, a pakiranje poznati hrvatski dizajner Juraj Zigman,” rekla je Svetić.

“Puno toga smo do sada napravili, puno toga je u fazi realizacije, a još je više ciljeva koje želimo postići. Jedan od njih je i razvoj turističkog potencijala Kostrene. Unatoč prekrasnim plažama, prisutnost industrije ne pogoduje turističkom razvoju, međutim to su naše okolnosti i moramo im se prilagoditi, nastojati prepoznati i razvijati one oblike turizma koji su prihvatljivi u našim uvjetima. Na koncu, turizam se više ne oslanja na more i sunce, a to pokazuju i naši sve bolji rezultati. Razvijat ćemo turizam doživljaja i brendirati destinaciju kroz one potencijale koje imamo: naše pomorce, sport, nautiku, gastronomiju, atraktivne manifestacije, a posebno kroz povezivanje potencijala i kvalitetnu suradnju i komunikaciju svih nas koji sudjelujemo u stvaranju turističkog proizvoda,” okupljenima je poručila općinska načelnica Mirela Marunić.
 
Sutra dan otvorenih vrata

Edukativna radionica održana je u sklopu “Dana obiteljskog smještaja Riječkog prstena”, koji se nastavljaju već ove subote, kada će svoja vrata otvoriti dio privatnih iznajmljivača.

Naime, od 10 do 13 sati svi zainteresirani moći će posjetiti i razgledati domaćinstva s oznakom kvalitete “Kvarner Family“ te porazgovarati s domaćinima.

Komentari