Kostrena 6. travanj 2024. Klaudio Vrančić

U Kostreni se ponovno igralo srcem, za pokojnog Paju

U Kostreni se ponovno igralo srcem, za pokojnog Paju

17. Memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak- Pajo u Sportskoj dvorani Kostrena okupio Pajine prijatelje, suborce i sve koji su željeli odati počast pokojnom kostrenskom branitelju

U Kostreni se nogomet danas igrao srcem, kao i toliko puta do sada, u spomen na poginulog Ivicu Opačka -Paju. Kostrenski branitelj život je izgubio 3. travnja 1992. na Kupresu. Imao je samo 27 godina.


17. izdanje memorijalnog turnira, koji s ponosom nosi Pajino ime, okupilo je četiri veteranske i isto toliko pionirskih momčadi. Snage su u Sportskoj dvorani Kostrena odmjerili HVIDRA Petrinja, UDVDR Rab, NK Pomorac 1921 i UDVDR Kostrena, kao i pomladak NK Mladosti Petrinja, NK Krk i NK Pomorca 1921.


U veteranskoj konkurenciji slavio je UDVDR Rab koji je u finalu bio bolji od UDVDR-a Kostrena s 3:1. Utakmicu za treće mjesto odigrali su veterani NK Pomorca 1921 i HVIDRA Petrinja, a završilo je pobjedom domaćina 4:1. Najboljim golmanom proglašen je Marko Tomljanović (UDVDR Rab), najboljim strijelcem Alen Perušić (UDVDR Kostrena), a najboljim igračem Damir Milinović (UDVDR Kostrena).


U konkurenciji pionira slavili su igrači NK Pomorca 1921, koji su u finalu, nakon penala, bili bolji od NK Mladosti 1. Treće mjesto osvojila je momčad NK Mladost 2, a četvrto NK Krk. Najbolji golman turnira je Antonijo Oštarić (NK Pomorac 1921), najbolji strijelac Luka Lončarević (NK Mladost 1), a najbolji igrač Robin Križanec (NK Pomorac).

U najemotivnijem dijelu turnira u revijalnoj utakmici susreli su se Pajini prijatelji i Pajini suborci. Završilo je s prijateljskih 6:6, a igračem utakmice proglašen je mladi Patrik Rupčić.


Na samom kraju pehare i medalje sudionicima su podijelili kostrenski načelnik Dražen Vranić, predsjednik UDVDR-a PGŽ Franjo Božinović te sestra pokojnog Paje - Snježana Opačak Vukušić. U znak zahvale organizatori su okupljenima podijelili plakete s Pajinim likom.  

Tradicionalni turnir organizirao je kostrenski UDVDR, a održao se pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.