Kostrena 12. lipanj 2021.

Prva lokalna organska tržnica ove nedjelje u Kostreni

Prva lokalna organska tržnica ove nedjelje u Kostreni
38 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Gorskog Kotara, Like, Hrvatskog Zagorja, Slavonije i Dalmacije te Slovenije stiže u Kostrenu

Ove nedjelje, 13. lipnja, od 9 do 14 sati u uvali Žurkovo održat će se sajam zdrave hrane “Zelena Kostrena”- prvi u nizu takvih sajmova nastao suradnjom Turističke zajednice Općine Kostrena, Općine Kostrena i Udruge Zeleni Kastav.

Većina sudionika su ekološki certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu, proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 38 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Gorskog Kotara, Like, Hrvatskog Zagorja, Slavonije i Dalmacije, te jedan iz Slovenije, a posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku linije “Zdravlje” i linije “Ljepota”, žitarice i proizvode od žitarica te razne druge proizvode (kokošja jaja, proizvode na bazi starih sorta ruže, ekološka sredstva za čišćenje doma i odjeće, proizvode na bazi industrijske konoplje, proizvode za detoksikaciju, čajeve, sadnice ružmarina i lavande…)

Omiljeni proizvodi moći će se nabavljati iz mjeseca u mjesec na sajmu “Zelena Kostrena” jer se tržnica otvara za posjetitelje svake druge nedjelje u mjesecu.

“Pozivamo sve ljubitelje zdravih i prirodnih, domaćih proizvoda da nam se pridruže 13. lipnja 2021. godine od 9 sati na pop- up tržnici i ispune nedjeljno jutro neodoljivim mirisima i okusima”, pozivaju organizatori.