Kostrena 20. ožujak 2022. Izvor: TZO Kostrena

Prvi dan proljeća u Kostreni uz nordijsko hodanje

Prvi dan proljeća u Kostreni uz nordijsko hodanje
Kostrena je od danas pa sve do 22. svibnja domaćin “Dana nordijskog hodanja”, u sklopu kojih će ta aktivnost biti organizirana uz stručni nadzor licenciranih voditelja. 

Sve je započelo jutros u Žurkovu gdje se, pokraj Jedriličarskog kluba Galeb, okupilo preko pedesetak posjetitelja kako bi sudjelovalo u programu “Korakom do zdravlja”, nordijskom hodanju i pješačenju obalnim putom od Žurkova do lučice Stara voda i natrag, u dužini od 6 km i trajanju od oko 2 sata. KŠR Gorovo pripremio je i program “Roditelji i djeca u pokretu” kako bi na uključivanje u aktivnost potaknuo što više obitelji.


Posjetitelji koji se nisu odvažili okušati se u nordijskom hodanju, uživali su u ponudi različitih sadržaja. U Sportsko- rekreativnoj zoni za djecu KŠR Gorovo je pripremio različite igre, kao što su bacanje kolutova, sportski poligon, hokej, mini golf... Najhrabriji su otkrili Robin Hooda u sebi i pristupili poligonu za streličarstvo na kojem su članovi SK Ajkule prezentirali ovaj zanimljiv sport. Najveće oduševljenje kod najmlađih posjetitelja izazvao je konj s Ranča Anđeli kojeg su mališani mogli jahati. Uz odličnu atmosferu za koju se pobrinuo DJ Vedran svi posjetitelji manifestacije razgibali su se u plesnom ritmu.

Manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom. 


Za sve iduće programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na broj 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na broj 051/289 207 te tzo-kostrena@ri.t-com.hr.

“Vidimo se u Kostreni i iduće nedjelje kada otkrivamo nove pješačke staze zajednička je poruka organizatora i pozivnica na uključivanje u ovu zanimljivu proljetnu manifestaciju”, poručuju organizatori.