Kostrena 18. svibanj 2017.

Radovi na kanalizaciji i vodovodu u završnoj fazi

Radovi na kanalizaciji i vodovodu u završnoj fazi
Načelnica Mirela Marunić i direktor Vodovoda i kanalizacije Rijeka Andrej Marochini s predstavnicima GP Krka i Strabaga obišli su gradilišta na kojima se izvode radovi na rekonstrukciji i dogradnji vodoopskrbnih cjevovoda i sanitarnoj kanalizaciji na području naselja Vrh Martinšćice, Mažeri, Glavani, Ledine, Šubati i Raspelje. 
 
Radovi se odvijaju prema dinamičkom planu, tako da bi trebali u potpunosti završiti do sredine lipnja. Vrijednost ulaganja u komunalnu vodnu infrastrukturu na ovom dijelu Kostrene iznosi oko 22,5 milijuna kuna.
 
Pojedine dionice su već završene dok se na dionici od kućnog broja Glavani 49/C do kućnog broja Mažeri 9 sljedećeg tjedna planira provesti dezinfekcija cjevovoda. Početak asfaltiranja dionice ovisit će o rezultatima dezinfekcije. Završetak radova na dionici Glavani- Mažeri kod kućnog broja 49/B planira se do sredine lipnja.
 
Na dionici od vodospreme Glavani do kućnog broja Glavani 108 sljedećeg tjedna provodit će se tlačenje i dezinfekcija cjevovoda. Asfaltiranje dionice ovisit će o rezultatima dezinfekcije. Početkom lipnja trebali bi završiti radovi i započeti asfaltiranje dionice od raskrižja s lokalnom cestom LC58054 do vodospreme Glavani kao i asfaltiranje dionice od kućnog broja Glavani 93/7 do spoja s cestom za naselje Šubati. Asfaltiranje dionice od vodospreme Glavani do kućnog broja Glavani 93/7 ovisit će o rezultatima tlačne probe, no planira se da bi to i na tom dijelu radovi trebali završiti početkom lipnja.