Kostrena 9. svibanj 2017.

Remi u Kostreni na oproštaju Hrvatske od Eura

Remi u Kostreni na oproštaju Hrvatske od Eura
Mladi hrvatski reprezentativci remijem s jakom Španjolskom u Kostreni su se oprostili od Eura U-17,  što se u Hrvatskoj igra od 3. do 19. svibnja. 

Hrvatska reprezentacija do 17 godina zaključila je svoj nastup na  Europskom nogometnom prvenstvu. U tri odigrana susreta, protiv Italije, Turske i Španjolske mladi Hrvatski reprezentativci osvojili su samo jedan bod što je dovoljno tek za posljednje mjestu u skupini A.

Posljednju utakmicu u skupini naši su reprezentativci odigrali danas u kostrenskoj Žuknici protiv jake Španjolske. Hrvatska je povela u 65. minuti zgoditkom Čoline, a konačni rezultat postavio je Blanco u sudačkoj nadoknadi. 

Velika ulaganja u Žuknicu 

Uoči jedne od najatraktivnijih utakmica prvenstva, između Hrvatske i Španjolske, predstavnici Općine Kostrena i NK Pomorca 1921, organizirali su konferenciju za medije na kojoj su predstavili novi izgleda stadiona u Žuknici i iznijeli utiske o svojoj ulozi domaćina. S obzirom na veličinu i važnost projekta, posla nije nedostajalo. Općina je putem svojeg komunalnog društva ušla u ozbiljna i nužna ulaganja u stadion i prateće objekte kako bi osigurali što bolje uvjete za održavanje utakmica. Podršku u pripremi domaćinstva pružila je i Ina.“Ulaganja u infrastrukturu bila su važna ne samo radi održavanja nogometnog prvenstva, nego i radi našeg kluba Pomorac 1921 kojem smo osigurali kvalitetnije uvjete za rad. Ovom prilikom moram zahvaliti Ini koja nam pružila podršku u pripremi domaćinstva. Sudjelovanjem u organizaciji stekli smo i vrijedna iskustva, a događanje poput ovog nema samo sportski, nego i turistički značaj, jer su slike iz Kostrene otišle u čitav svijet, a nama kao općini koja se tek pokušava turistički afirmirati to itekako puno znači,” istaknula je na konferenciji načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić.

“Ina je prepoznala važnost pružanja podrške ovako značajnom događaju za lokalnu zajednicu. Posebno nas to veseli kad je riječ o gradu koji igra neizmjerno važnu ulogu u našem poslovanju, kao i našim zaposlenicima koji su veliki navijači NK Pomorca 1921. Ovakav stadion, kakvog se ne bi sramili niti mnogi europski klubovi, doprinijet će, siguran sam, razvitku sporta u cijelom riječkom području, motivirati i neke nove generacije na bavljenje sportom i naučiti ih da su zdrav život i fair play među najvažnijim ljudskim vrijednostima. Ovom investicijom NK Pomorac 1921 će osigurati kvalitetan razvoj novih talenata, ali i cijeloj Kostreni podignuti, kako je već spomenuto, i turistički potencijal,” istaknuo je direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta.

Najzadovoljniji novim izgledom stadiona svakako su članovi Pomorca 1921 koji će zahvaljujući boljim uvjetima za rad moći razvijati aktivnosti kluba i biti mjesto održavanja i drugih važnih utakmica.