Kostrena 24. ožujak 2015.

“Šareni svijet” u Kostreni

“Šareni svijet” u Kostreni
"Eko jeka i čarobna planeta”, kazališta "Šareni svijet" iz Karlovca, namijenjena uzrastu do 2. razreda osnovne škole, napunila je dvoranu u Narodnoj čitaonici Kostrena sv. Lucija, u sklopu manifestacije “Proljeće u Kostreni”. 
 
“Šareni svijet” treća je predstava u sklopu manifestacije. Do sada je, ove sezone, u Kostreni gostovalo kazalište Dubrava iz Zagreba s predstavom ”Poljubit ću je uskoro, možda” te kazalište Prijatelj, također  iz Zagreba i “Priča o tupsonima ili zašto treba učiti”.
 
“Predstave smo nastojali prilagoditi uzrastima. S time da neke predstave, koje smo mi htjeli, ne mogu stati na našu pozornicu. Moramo se prilagoditi. Manifestacija je organizirana za našu djecu,” rekla je Vesna Valenčić, predsjednica Odbora za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena.
 
“Sutra, 25. ožujka, također u 10:30 u Narodnoj čitaonici Kostrena sv. Lucija nastavlja se "Proljeće u Kostreni" s predstavom "Ljepotica i zvijer" Teatra "Naranča" iz Pule. Dječji klasik namijenjen je uzrastu do 6. razreda osnovne škole, a cijena ulaznice je 10,00 kn.
 
Posljednje u nizu događanje je Edukacijski koncert Olge i Bojana Šobera, koji je na rasporedu 27. ožujka, a namijenjen je djeci od 4. do 8. razreda osnovne škole. 
 
“Drago nam je što nam se poklopilo sa Svjetskim danom kazališta. Zamolili smo gospodina Bojana Šobera da nam pročita poruku, koja se uvijek čita, u svim kazalištima, na taj dan. Tako da i mi sudjelujemo u Svjetskom danu kazališta,” poručuje Valenčić.