Kostrena 22. lipanj 2017.

Sjajna glazbena večer neobičnih dueta u Kostreni

Sjajna glazbena večer neobičnih dueta u Kostreni
Tradicionalna japanska glazba i prepoznatljivi keltski ritmovi odjekivali su Kostrenom. Druge večeri manifestacije “Kostrena Happy days”, Kostrenjanima i njihovim gostima, predstavili su se “Tinsagu Project” i “Kelpie”.

U intimnoj atmosferi, na terasi Diving Centra Kostrena, drugog dana manifestacije Kostrena Happy Days, predstavili su se japansko- talijanski duet “Tinasagu Project” te norveško- škotska kombinacija “Kelpie”.

Večer neobičnih glazbenih dueta počela je tradicionalnom japanskom glazbom koju “potpisuju” pjevačica Akiko Kozato i jedan od najeksponiranijih talijanskih fingerstyle gitarista Walter Lupi. 

Drugi dio bio je rezerviran za sjajni “Kelpie”, koji sačinjavaju škotski gitarist Ian Melrose i norveška glazbenica Kerstin Blodig. Nakon tradicionalne japanske Kostrenjani su mogli čuti kako zvuči keltska glazba u kombinaciji s elementima tradicionalnih skandinavskih ritmova.  Uvod u glazbenu poslasticu tik uz more bio je niz događanja koja su se tijekom dana odvijala na različitim lokacijama u Kostreni. Održan je tako niz radionica, izložbi te sportskih i kreativnih programa.
 
Kostrenska počivala

Pokraj jednog od najbolje očuvanih počivala u neposrednoj blizini murala “Put mora” ispričana je tako zanimljiva priča o “Kostrenskim počivalima”. O kamenim odmorištima iz 19. stoljeća, na kojima su se odmarale žene noseći rublje ili vodu do kuće, okupljenima je ispričala Katarina Mažuran Jurešić, koja zajedno s Mladenom Stipanovićem radi na projektu valorizacije i interpretacije počivala. Svoj su, glazbeni, doprinos dali operna solistica Vanja Zelčić i maestro Igor Vlajnić.

Istaknuti svakako treba i “Global Vilage”, u “režiji” AIESEC-a, u sklopu kojeg su, kroz tradicionalnu hranu i piće, predstavljene različite zemlje svijeta.