Kostrena 9. rujan 2019.

Školsko zvono “dozvalo” 44 nova kostrenska prvašića

Školsko zvono “dozvalo” 44 nova kostrenska prvašića

Svečanom priredbom u Osnovnoj školi Kostrena učenici i učitelji jutros su dočekali 44 nova prvašića. Mališani su nakon prozivke prvi puta sjeli za školske klupe, gdje su ih dočekali poklon bonovi Općine Kostrena.

U “najljepše doba” jutros su u Kostreni zakoračila 44 prvašića. Na svečanoj su ih priredbi plesom dočekali stariji učenici, a riječi dobrodošlice potom su im uputili ravnateljica kostrenske osnovne škole Biserka Miškulin i općinski načelnik Dražen Vranić. 


“Škola nije mjesto gdje se samo uči, ovdje se prijateljuje, igra i druži. U školi se živi, ona je nastavak vašeg doma i mi ćemo vam pokušati pružiti sve što vam je potrebno”, prvašićima je poručila Miškulin, zamolivši roditelje za iskrenu i pravu suradnju.

“Vjerujem da će ovaj dan našim prvašićima, koji kreću u svijet znanja, a i vama roditeljima, nonićima i nonama ostati u lijepom sjećanju. To je jedan od onih dana kojih će se sigurno rado sjećati tijekom života”, poručio je Vranić, naglasivši kako Općina svake godine ulaže u školu i nastoji stvoriti što bolje uvjete za rad. 


Nove je osnovnoškolce i njihove roditelje pozdravio i ravnatelj kostrenskog Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” Stanko Vučetić, nakon čega je uslijedila svečana prozivka i prvi odlazak u školske klupe.

Za učenike 1a i 1b razreda Općina Kostrena je pripremila prigodne poklon bonove u vrijednosti od 300 kuna, koje roditelji mogu iskoristiti za nabavku školske opreme.