Kostrena 5. rujan 2022. Izvor: Općina Kostrena

Školsko zvono dozvalo rekordan broj kostrenskih prvašića

Školsko zvono dozvalo rekordan broj kostrenskih prvašića
Početak školske godine u Kostreni s čak četiri prva razreda i s novom vrijednom opremom

Na igralištu pored Osnovne škole Kostrena obilježen je početak nove školske godine. Prvi dan škole s nestrpljenjem je iščekivali kostrenski prvašići kojih je ove školske godine više no ikada, a njih i njihove roditelje pozdravili su ravnateljica škole Adriana Glavan, ravnatelj Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” Stanko Vučetić i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić te poželjeli učenicima puno uspjeha, lijepih trenutaka i dobrih ocjena.

Kao i prethodnih godina, Općina Kostrena je prvašićima osigurala poklon bonove u iznosu od 300 kuna za kupovinu školskog pribora. U OŠ Kostrena ove školske godine upisano je 60 učenika prvih razreda koji će biti raspoređeni u četiri razredna odjeljenja što je najveći broj prvih razreda u povijesti škole.


Na prigodnoj svečanosti povodom prvog dana škole i primanja prvašića, ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan ukratko je predstavila plan rada i zahvalila svima koji su sudjelovali u pripremi nove školske godine: “Zahvaljujem osnivaču škole Primorsko-goranskoj županiji na čelu s pročelnicom Editom Stilin,načelniku Općine Kostrena, g. Vraniću, članovima Učiteljskog vijeća OŠ Kostrena, dragim kolegicama i kolegama, administrativno- tehničkom osoblju škole, roditeljima učenika i Školskom odboru na pomoći u pripremi nove školske godine. Posebno bih istaknula financijsku podršku Općine Kostrena bez koje ne bismo uspjeli realizirati brojne ideje i projekte”. 

Osim troškova prijevoza učenika školskim autobusom, Općina će svim svojim osnovnoškolcima financirati komplet radnih bilježnica za obvezne predmete, a zahvaljujući sponzorstvu Ine i Općine, novu školsku godinu započet ćemo s četiri nove pametne ploče. Povećat će se i participacija Općine u troškovima programa produženog boravka kako bi unatoč porastu svih ulaznih troškova, krajnja cijena za roditelje ostala na razini dosadašnje i u skladu s Odlukom osnivača škole o organizaciji i načinu provedbe programa produženog boravka u osnovnim školama, za što će se iz općinskog proračuna na razini godine izdvojiti više od pola milijuna kuna.


Zbog povećanja broja učenika rastu i potrebe za novom opremom pa je Ina d.d. u suradnji s Općinom Kostrena za sljedeću školsku godinu osigurala četiri nove pametne ploče. “Za nas je to veliki iskorak jer su sada gotovo sve učionice škole opremljene suvremenom IKT opremom. Zahvaljujem Ini d.d. na sad već kontinuiranoj podršci i praćenju kroz važne projekte poput klimatizacije škole, nabavku školskih ormarića kao i uređenje učionice na otvorenom”, dodala je ravnateljica Adriana Glavan.

“Iako Općina nije osnivač, školu pohađaju naša djeca, prema tome želimo biti partner i školi i PGŽ-u kao osnivaču u svim projektima kako bismo učenicima osigurali što kvalitetnije uvjete boravka i obrazovanja”, istaknuo je kostrenski načelnik Dražen Vranić.


U školskoj godini 2022./2023. godini u OŠ Kostrena nastava će se odvijati u jednoj smjeni, a školu će pohađati 373 učenika.

Produženi boravak s radom kreće od sutra 6. rujna, a od sutra je učenicima dostupna i školska marenda i prijevoz školskim autobusom čija je trasa i raspored vožnji objavljen na mrežnoj stranici škole. A sve informacije za učenike i roditelje objavljene su na mrežnim stranicama OŠ Kostrena.