Kostrena 12. lipanj 2016.

Slovenkama “turnir prijateljstva”

Slovenkama “turnir prijateljstva”
Mlade odbojkašice slovenske Škofje Loke pobjednice su Međunarodnog odbojkaškog turnira U16, igranog danas u Kostreni. Uz Slovenke su na turniru nastupile i domaće odbojkašice te gošće iz talijanskog Contovella. 

“Turnir prijateljstva” u Sportskoj dvorani Kostrena otvorile su domaće igračice i gošće iz Contovella. Talijanke su slavile s 3-0 (30:28, 25:19 i 25:12). Mlade odbojkašice Kostrene poražene su i u drugom susretu, protiv Škofje Loke. Slovenke su slavile s 2-1 (23:25, 25:13, 25:22). U posljednjem, trećem susretu Škofja Loka je slavila protiv Contovella, također s 2-1 (23:25, 25:20, 25:20). 

Škofja Loka tako je osvojila prvo, Contobello drugo, a Kostrena treće mjesto. Titula najbolje igračice turnira pripala je Maši Starman iz ekipa Škofja Loka.

Prijateljski međunarodni turnir, kojeg prati simboličan naziv- “turnir prijateljstva”, za igračice do 16 godina, održava se treću godinu za redom. Svake godine odigraju se tri turnira, a svaki je klub jednom godišnje domaćin.

“Takav sustav omogućio je našim kadetkinjama kontinuirano međunarodno iskustvo. Također, omogućio je predsjednicima, članovima uprava, trenerima i drugim stručnim osobama razmjenu znanja i iskustva te stjecanje novih znanja. Zbog stvorenih dobrih međusobnih odnosa i dobre atmosfere puno se polaže na organizaciju neformalnog dijela turnira pa se tako svaki domaćin potrudi oko ručka za sudionike i organizacije slobodnog vremena. Naše djevojke tako uglavnom provode dva dana godišnje na snijegu, a gošće dolaze kod nas na more. Kroz organizaciju turnira promoviramo Kostrenu ne samo kao sportsku već i kao turističku destinaciju,” rekla Tanja Malec je predsjednica OK Kostrena.

Odbojkaški klub Kostrena osnovan je 2003. godine. U klubu od samih početaka djeluje i škola odbojke, koja danas okuplja pedesetak djece s kojima rade treneri Magda Maras, Željko Bradarić i Janja Giaconi.