Kostrena 2. ožujak 2022. Mia Mohorić

Špažićari presudili Mićelu Lovcu i vratili općinski ključ

Špažićari presudili Mićelu Lovcu i vratili općinski ključ
U uvali Žurkovo presuđeno je danas mesopustu Mićelu Lovcu i vraćeni su ključevi Općine načelniku Draženu Vraniću. 

Gotovo dva mjeseca trajalo je ovogodišnje "peto godišnje doba”, mesopusno leto, koje se i ove godine održalo u nešto skromnijem izdanju. No, ponešto se ipak feštalo, započele su neke, nadamo se, nove tradicije. Po prvi je put održan Kostrenski kotlić na kojem je sudjelovalo čak 16 maškaranih grupa, “tanci” u Narodnoj čitaonici zamijenila su “obhajanja” Kostrenom, a na dan kada je trebala biti održana Međunarodna karnevalska povorka Špažićari su ponosno prošetali Korzom, podsjećajući na lijepa vremena koja čekamo da se vrate. 


Mićel Lovac tako je proglašen krivim za sve probleme koje pandemija i dalje nosi, ali i za niz drugih kao što su nespretne dogodovštine članova udruge, neodržavanje Dječje karnevalske povorke kao i Riječkog karnevala, nedruženje maškaranih grupa i ljudi općenito.  

Uz sve napore okupljenih mještana i braniteljice da to spriječe, Miće Lovac ipak je spaljen, a meštrica Jelena ključeve je nevoljko vratila načelniku Vraniću. 


Špažićari su najavili da sada slijedi tek kratki predah jer kreću pripreme za izvanredno u lipanj preseljen Riječki karneval. 

“Špažićari će kao i svake godine sudjelovati na Riječkom karnevalu, a to će ove godine biti s maskom Harlequin. Rijeka je ipak naš prvi susjedni grad i vezani smo svi uz Riječki karneval. Uz to sudjelovat ćemo i na ljetnim karnevalima u Novom Vinodolskom, Senju i Cresu ako ih bude, a početkom svibnja u planu je i Budva”, najavio je predsjednik Špažićara, Dario Modrić. 


Ostvari li se lipanjsko izdanje Riječkog karnevala, ova će godina ponovno biti specifična jer maškare će imati i šesto godišnje doba da se provesele i nadoknade propušteno.