Kostrena 9. siječanj 2023. K.V.

Špažićari uz bogat program preuzimaju vlast u Kostreni

Špažićari uz bogat program preuzimaju vlast u Kostreni
Naredne subote Špažićari će preuzeti općinske ključeve, čime će u Kostreni i službeno početi vladavina maškara, koje najavljuju brojna događanja 

U subotu, 14. siječnja, u Narodnoj čitaonici Sveta Lucija, Špažićari će preuzeti ključeve Općine Kostrena te podići mesopusta Mićela, krivca za sve nedaće koje su Kostrenjane tištile u proteklih godinu dana.


Već prve subote počet će i kostrenski maškarani tanci, koji će se održavati čak šest vikenda, s početkom u 21 sat, s time da su posljednji na rasporedu u petak 17. veljače. Maškare će se u Kostreni, već tradicionalno, zabavljati uz Grupu Venus, a čekaju ih i bogata tombola, ugostiteljska ponuda i nagrade za najbolje maske.


Špažićari niti ove godine nisu zaboravili na male maškarice, koje će svoju dječju redutu imati 29. siječnja. Zabavljat će ih Grupa Venus, uz pomoć animatora, a dočekat će ih i krafnice, grickalice i sokovi. 


Istaknuti treba i Špažićarski maškarani kotlić u uvali Žurkovo koji je na rasporedu u subotu, 28. siječnja, od 10 sati. A spomenuti treba i kako će Špažićari Kostrenu predstavljati na Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci, 19. veljače. 


U utorak, 21. veljače, na redu je tradicionalna “Marća po Kostrene”, a dan kasnije, na Pepelnicu, Špažićari će suditi i presuditi mesopustu Mićelu, čime će završiti ovogodišnja vladavina maškara u Kostreni.