Kostrena 8. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

Sportske igre mladih sv. Vida okupile preko 200 sudionika

Sportske igre mladih sv. Vida okupile preko 200 sudionika
Prve Sportske igre mladih sv. Vida, u organizaciji Riječke nadbiskupije, u Kostreni su danas okupile više od dvjesto sudionika, koji su se natjecali u nogometu, košarci, odbojci i stolnom tenisu

Sportska dvorana Kostrena bila je domaći premijernog izdanja Sportskih igara mladih sv. Vida, što ih je organizirao novoosnovani Odsjek za sport Riječke nadbiskupije. 


“Naš prvi projekt su bile Sportske igre mladih. Shvatili smo da nemamo takvo događanje na području RIječke nadbiskupije pa smo željeli organizirati natjecanje u raznim sportovima. U stolnom tenisu i odbojci natječu se dečki i cure, a u nogometu i košarci samo muški. Okupio se je oko 220 sudionika, a očekivali smo stotinjak, što je stvarno odlično”, kazao je povjerenik Odsjeka za sport Riječke nadbiskupije Kristijan Perković, zahvalivši Općini Kostrena na susretljivosti.


Okupljene su na samom početku pozdravili domaćini - načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić koji je mladima poželio puno uspjeha, kao i kostrenski župnik vlč. Ivan Stošić koji je sudionicima prenio i poruku riječkog nadbiskupa Mate Uzinića.


Igre su se, ako je suditi po raspoloženju, pokazale kao pun pogodak, a posebno zanimljivo bilo je pravilo koje su uveli organizatori. Naime, psovke su se kažnjavale kartonima i isključenjima. Istaknuti treba i kako je na malonogometnom terenu dečkima sudilo jedno poznato lice - bivši hrvatski reprezentativac i igrač HNK Rijeke Ivan Močinić. 


Osim u spomenutim spotovima mladi su se imali prilike okušati i u interaktivnim igrama te tako saznati zanimljivosti vezane za svetog Vida, ali i osvojiti vrijedne nagrade. Osim sportskog sudionici su imali i vjerski dio programa, u sklopu kojeg je održano i misno slavlje.