Kostrena 28. siječanj 2016.

Sportsko hvala najboljim promotorima Kostrene

Sportsko hvala najboljim promotorima Kostrene
Odbojkašice Kostrene te jedriličari “Galeba” Milko Volarić i Dean Pavlak najbolji su sportaši Kostrene u protekloj godini. 

Najbolji sportaši Kostrene okupili su se u Narodnoj čitaonici Sv. Lucija, na svečanoj dodjeli općinskih nagrada i priznanja za 2015. godinu. Da se sportska Kostrena ima čime pohvaliti svjedoči velik broj nagrađenih.

Sportaši iz Kostrene ostvarili su niz sportskih uspjeha na domaćim i inozemnim natjecanjima na čemu im se u svom pozdravnom govoru zahvalila općinska načelnica Mirela Marunić.

“Svi vi sportaši s vašim rezultatima najbolji ste promotori Kostrene. Sportaš želi biti svatko. No, mnogi odustanu jer za bavljenje sportom, a to govorim iz osobnog iskustva, treba puno volje, truda i želje, a tu je i mnogo odricanja. Sport zato oblikuje odvažne ljude, daje im energiju potrebnu za postizanje dobrih rezultata, što se vidi i u daljnjem životu. Hvala svima što ste ponos općine Kostrena,” poručila je Marunić te čestitala nagrađenima.

Na postignutim rezultatima sportašima su čestitali i predsjednica Općinskog vijeća Gordana Vukoša, zamjenik općinske načelnice Davor Willheim i predsjednik Odbora za sport Ante Vičević.
 
Odbojkašice i jedriličari najuspješniji

Najuspješniji sportaši u seniorskoj konkurenciji su Milko Volarić i Dean Pavlak iz Jedriličarskog kluba Galeb. U kategoriji najbolje seniorske ekipe priznanje je dobio Odbojkaški klub Kostrena. Najuspješniji sportski kolektiv u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji (stariji pioniri) je Nogometni klub Pomorac 1921.

Dobitnici godišnjih nagrada Općine Kostrena su: Tesa Bačić, članica KPA Kostrena i najuspješnija sportašica u juniorskoj konkurenciji te Brigita Bedi, članica kickboxing kluba “Sušak“, Antonio Pelčić, član kickboxing kluba “Bura“, Toni Klopan, član KPA Kostrena, Leon Schedl, iz Jedriličarskog kluba “Galeb” te Gioia Gruber, članica KPA Kostrena.

Brnić i Ivančić Jokić najbolje sportašice s invaliditetom

Najuspješnije sportašice s invaliditetom su Dora Brnić, članica Boćarskog kluba “Pulac“ i Tea Ivančić Jokić, članica Stolnoteniskog kluba Rijeka, koja je proglašena najperspektivnijom mladom sportašicom s invaliditetom te je dobitnica nagrade “Ivica Jobo Kurtini“ za 2015. godinu.

Općinska priznanja dodijeljena su Vaterpolo klubu “Jadran” te Košarkaškom klubu Kostrena, a Siniša Kuharić, voditelj škole košarke, proglašen je najuspješnijim sportskim djelatnikom u 2015. godini.

Priznanja za postignute rezultate dobili su i najmlađi sportaši: Gabrijel Lončarić, Ana Jović, Tara Jovanović, Ante Ritmajer, Emina Hoti, Armen Hoti i Diego Aldin, članovi Kickboxing kluba “Bura”; Karlo Turk, Sara Tadej, Tonka Mijaljević i Karlo Veršić, članovi Karate kluba Kostrena; Vedran Ivošević, Marijana Milić, Tatjana Ećimović, Ana Kus, Fran Matejčić, Matej Abramović, Tomislav Milić i Mateo Vukušić, članovi ŠRD Kostrena; Andre Medić, Dorian Palinić, Karlo Longin, Frano Gudelj, Cristian Hitrec, Vili Willheim i Leon Sitar, članovi KPA Kostrena; Korado Karlović, Frano Šestan, Ciara Puž, Jan Kulaš i posada Anton Grego i Vlado Grego, članovi Jedriličarskog kluba “Galeb”.

Komentari