Kostrena 6. prosinac 2022. Izvor: Naša Kostrena

Sv. Nikola doplovio u Žurkovo, a dočekalo ga je 300 djece

Sv. Nikola doplovio u Žurkovo, a dočekalo ga je 300 djece
Sveti Nikola prvi puta doplovio u Žurkovo, gdje ga je dočekao velik broj kostrenskih mališana

Kostrena danas slavi Dan Općine i blagdan svojeg zaštitnika svetog Nikole, a dan je najljepše započeo za najmlađe stanovnike- posjetom sv. Nikole vrtiću i mlađim razredima škole.


Potom je, po prvi je puta, doplovio do rive u uvali Žurkovo, gdje ga je dočekao velik broj djece, ali i odraslih. Više od tristo mališana uživalo je u druženju sa sv. Nikolom, pažljivo slušajući priču o važnosti dijeljenja s drugima.


Osim uživanja u slatkišima i druženju s najdražim svecem mali posjetitelji imali su priliku biti dijelom prve kostrenske milenijske fotografije poznatog hrvatskog fotografa Šime Strikomana.


Sv. Nikola tradicionalno se slavi darivanjem pa je Općina Kostrena i ove godine osigurala poklon pakete za najmlađe sumještane. Polaznike Dječjeg vrtića Zlatna ribica i učenike Osnovne škole Kostrena pokloni su dočekali u njihovim vrtićkim grupama i razredima dok će ostala djeca s područja Kostrene, koja ne pohađaju vrtić i školu, poklone moći preuzeti u utorak, 7. prosinca od 9 do 11 sati u predvorju Sportske dvorane Kostrena (sjeverni ulaz). Osim toga, u srijedu, 7. prosinca,s početkom u 16:30 sati, u DV “Zlatna ribica”, održat će se dodjela diploma i poklon paketa polaznicima Obiteljskih radionica koje je organizirala Zajednica tehničke kulture PGŽ, a financirala Općina Kostrena.