Kostrena 8. prosinac 2020.

Sveti Nikola i Općina Kostrena razveselili najmlađe

Sveti Nikola i Općina Kostrena razveselili najmlađe
Općina Kostrena je za svu djecu s područja Kostrene u dobi od 1 do 10 godina osigurala prigodne poklon pakete. 

Polaznici škole i vrtića svoje su poklone dobili u razrednim odjeljenjima, odnosno odgojnim skupinama, dok su ostali mali Kostrenjani u pratnji svojih roditelja, nona i nonića, poklone mogli preuzeti na ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena.


Posebno veselje zavladalo je razredima kada su na školskim klupama učenike dočekali pokloni koje je osigurala Općina Kostrena. Učenici od 1. do 4. razreda zaigrali su i online kviz o poznavanju života sv. Nikole u kojem su najuspješniji su bili učenici 2. b razreda dok su drugo i treće mjesto osvojili su 2. a i 4. b razred pa su im uručene prigodne diplome.


Darivanju učenika za sv. Nikolu i predstojeći Dan škole, vrijednim poklonom pridružila se i INA d.d. Riječ je 344 školska ormarića u čijoj je nabavci INA sudjelovala iznosom 60 tisuća kuna dok će razliku potrebnih sredstava osigurati Općina Kostrena. Zahvaljujući novim školskim ormarićima učenicima će se barem malo rasteretiti školske torbe dok su polaznicima novog modela cjelodnevne nastave oni potrebni za ostavljanje stvari u školi. Dio ormarića je već stigao u školu dok se drugi dio očekuje za Dan škole 11. prosinca koji će OŠ Kostrena proslaviti u skladu s mogućnostima i preporučenim epidemiološkim mjerama.