Kostrena 26. studeni 2021. Klaudio Vrančić

Tattoo mašinice u Kostreni zazujale jubilarni 10. puta

Tattoo mašinice u Kostreni zazujale jubilarni 10. puta
Više od 100 tattoo artista sudjeluje na jubilarnom 10. izdanju “Rijeka Tattoo Expoa”, koje je danas počelo u Sportskoj dvorani Kostrena. Bogat program nastavlja se tijekom cijelog vikenda. 

Točno u podne u Kostreni je počelo jubilarno 10. izdanje prve hrvatske tattoo konvencije. Na svečanom otvorenju, koje je upriličeno u popodnevnim satima, okupljene su pozdravili kostrenski načelnik Dražen Vranić, direktorica TZO Kostrena Belma Džomba i direktorica KD Kostrena Sonja Hladnik. 


Najveći pljesak okupljenih dobio je maleni Tin Bešvir, koji boluje od cerebralna paraliza, a ove će se godine za njega prikupljati pomoć na riječkoj tattoo konvenciji. U dvorani su postavljene donacijske kutije, u pomoć je organizatorima i ove godine priskočio muški frizerski salon Wolf, a svi koji žele pomoći mogu i uplatama na račun- HR7524020063102909077.

Spomenuti svakako treba i kako je “Rijeka Tattoo Expo” ove godine okupio stotinjak artista iz desetak europskih zemalja. Sudionici će se natjecati u 14 kategorija, a najbolje čekaju čak 34 nagrade. 


No, konvencija posjetiteljima nudi i bogat prateći program. Uz zagrebački “leteći cirkus”, gosti će moći uživati u nastupima plesne skupine Ri Dance te suspenzijama koje će izvesti Dino Helvida i Lana Fist, a organizatori su pripremili i još poneko iznenađenje poput nagradnog natjecanja za najgoru tetovažu i tattoo kviza.

Uz to gosti će se moći podružiti s riječkim “pin- up” djevojkama Electric Rockabellom i Kate De Mon te razgledati šaroliki izložbeni i prodajni dio konvencije. 


Današnji program u sportskoj dvorani Kostrena traje sve do 22 sata. “Rijeka Tattoo Expo” svoja vrata sutra i u nedjelju otvara u podne. Subotnji program potrajat će do 22, a nedjeljni do 20 sati. 

Ulaz je isključivo uz valjanu covid potvrdu, a organizatori su posjetiteljima omogućili i testiranje po simboličnoj cijeni od 20 kuna. Cijena jednokratne ulaznice je 30, a trodnevne 50 kuna.