Kostrena 11. rujan 2023. Izvor: Naša Kostrena

Tjedan hrvatskog filma danas počinje u Kostreni

Tjedan hrvatskog filma danas počinje u Kostreni
Nakon što je prošle godine Narodna čitaonica u Kostreni dobila novu kino opremu, Kino u Kostreni postaje cjelogodišnja manifestacija. Kao uvod u zanimljive predstave 22. Jeseni u Kostreni, na svoje će doći ljubitelji filmske umjetnosti. 

Od 11. do 15. rujna, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održava se Tjedan hrvatskog filma u kojem će publika imati prilike pogledati ponajbolje domaće dokumentarne i igrane filmove te jedan Oskarom nagrađeni animirani film. 

Program je osmišljen na način da se dokumentarni i igrani filmovi na neki način tematski nadopunjuju kako bi se publici približio bogati fundus hrvatskog dokumentarnog filma koji, iako zanimljiv, inače nije toliko zastupljen. 


Sve projekcije održavaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati uz slobodan ulaz. Nakon dokumentarnog filma odmah će uslijediti projekcija igranog filma. 

Organizator programa Kina u Kostreni je Centar kulture Kostrena u suradnji s Odborom za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena te uz sufinanciranje Hrvatskog audiovizualnog centra i pod pokroviteljstvom Općine Kostrena. 

Program

11. 9. ponedjeljak
Kelti, dokumentarni film, (25 minuta)
Pelikan, (87 minuta)
 
12. 9. utorak
Surogat, animirani film za odrasle dobitnik Oscara (10 minuta)
Baci se na pod, (77 minuta)

13. 9. srijeda     
Ana trg, dokumentarni film, (26 minuta)
Nosila je rubac črleni, (86 minuta)
 
14. 9. četvrtak
I'm nobody, dokumentarni film, (15 minuta)
Hotel Pula, (95 minuta)
 
15. 9. petak
Mezostajun, dokumentarni film (20 minuta)
Smrt djevojčice sa žigicama, (114 minuta)