Kostrena 22. lipanj 2019.

Tri filma na kostrenskom Trgu Sv. Barbare

Tri filma na kostrenskom Trgu Sv. Barbare
Općina Kostrena se uključila u projekt "Kina na egzotičnim lokalitetima", u okviru kojeg će se u Kostreni, na trgu Sv. Barbare prikazati tri dokumentarna filma iz KineDok mreže.

Prvi je na redu film "Braća" koji se prikazuje u petak, 28. lipnja u 21 sat, a idućeg dana 29. lipnja, moći će se pogledati filmovi "Beskonačni nogomet" u 21 sat i "Minijature za glasovir" u 22.30 sati. Ulaz je besplatan, a posjetiteljima će biti osigurane kokice i piće. Projekcije se održavaju u sklopu projekta Rijeka EPK 2020, programskog pravca 27 susjedstava.

KineDok

KineDok je zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju kreativnih dokumentaraca. Često se održava na netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije- od kafića i klubova, preko domova kulture i galerija ili u sklopu drugih kulturnih i filmskih manifestacija. Cilj KineDoka je zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, predstaviti autore i njihove filmove publici, te razviti dijalog o društveno važnim temama.