Kostrena 11. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

U godini jubileja Pomorac dobio novo pomoćno igralište

U godini jubileja Pomorac dobio novo pomoćno igralište
NK Pomorac 1921 je, u godini u kojoj se obilježava 100 godina nogometa u Kostreni, dobio novo pomoćno igralište. Nakon današnjeg svečanog otvorenja počeo je 44. Memorijalni nogometni turnir “Egon Polić”.

Svečanim otvorenjem novog pomoćnog igrališta, vrijednog oko 8 milijuna kuna, u Žuknici je danas na najljepši način obilježeno 100 godina organiziranog igranja nogometa u Kostreni.


Teren je dobio novu umjetnu travu s FIFA Quality Pro certifikatom, novu rasvjetu najviših standarda, ogradu sa zaštitnom gumenom spužvom na svim stupovima oko igrališta, novu tribinu, svu potrebu opremu, a povećane su i dimenzije igrališta. 

Rekonstrukcija je obuhvatila i nove potporne zidove, oborinsku odvodnju i prilazni put, a u sklopu radova izvedeni su i iskopi za oborinsku odvodnju i ugradnju novoga sustava navodnjavanja na glavnom igralištu.


Predsjednik Organizacijskog odbora proslave stote obljetnice nogometa Vjekoslav Bakašun prisjetio se početaka izgradnje igrališta u Kostreni. Ispred Nogometnog kluba Pomorac 1921 okupljene je pozdravio predsjednik Mario Sintić, a ispred Općine Kostrena načelnik Dražen Vranić.

“Ovaj projekt se dogodio u najbolje vrijeme. Uspjeli smo realizirati projekt kojeg se dugo čekalo. Vjerujem da će omladinske kategorije, kojima je prvenstveno namijenjeno ovo igralište, uživati i postati nogometaši na ponos Kostrene”, poručio je Vranić.


“Nitko nije mogao očekivati ovakav poklon za sto godina igranja nogometa u Kostreni. Za klub novo pomoćno igralište jako puno znači. Imamo preko 200 djece koja će napokon imati dobre uvjete”, naglasio je Sintić. 

Među brojnim uzvanicima našli su se i savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić te ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija.


“Iznimno smo sretni što smo mogli pomoći. Znamo koliko je lokalnoj zajednici potrebna pomoć za ovako velike infrastrukturne projekte. Sportski tereni i objekti su nam među glavnim prioritetima, kako bi djeca mogla trenirati u kvalitetnim uvjetima”, istaknuo je Šamija.

“Čestitam svima koji su pomogli u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta. Tereni su, pogotovo u nogometu, među najvažnijim elementima u stvaranju sportaša. Ovaj teren bit će od velike koristi svim generacijama”, rekao je Srebrić.


To su već danas potvrdili brojni sudionici 44. Memorijalnog turnira “Egon Polić”, koji je počeo odmah nakon svečanog otvorenja.