Kostrena 1. veljača 2021.

U znak prosvjeda “Mosquito” kavom za van častio šetače

U znak prosvjeda “Mosquito” kavom za van častio šetače
U znak prosvjeda protiv neravnomjernih mjera koje dijele poduzetnike, ali i ugostitelje, kostrenski Mosquito bar danas je šetačima dijelio besplatnu kavu za van.

Nezadovoljstvo aktualnim epidemiološkim mjerama iskazuju ugostitelji diljem zemlje. No, kostrenski Mosquito bar danas je otišao korak dalje. Kavu za van ne smiju prodavati pa su je šetačima u Kostreni dijelili besplatno, uz jasnu poruku- “želimo raditi!”. 

“Protestnom akcijom, koju je podržala i udruga Glas poduzetnika, željeli smo iskazati nezadovoljstvo mjerama koje su i dalje na snazi, a koje poduzetnike dijele po vrsti djelatnosti. Kavu za van tako mogu prodavati kiosci i autopraone, a caffe barovi ne smiju. U teškoj smo situaciji. Diskriminacija gazi nas male poduzetnike”, poručuje vlasnik Mosquita Miroslav Juraj, naglasivši kako hrvatski ugostitelji imaju najveća porezna davanja u Europi, a u isto vrijeme udio koji im država vraća dok su zatvoreni je najmanji u Europi.  


Uz podršku i odobravanje šetača od 10 ujutro do 17 sati Mosquito je danas podijelio stotinjak šalica mnogima najdražeg napitka jer ih nije smio prodati. Da ironija bude veća drugi objekti na kostrenskoj šetnici, koji inače služe i hranu, kavu za van prodavali su bez ikakvih problema.