Kostrena 17. ožujak 2017.

Ulaganjima do odličnih turističkih rezultata

Ulaganjima do odličnih turističkih rezultata
Iza Kostrene je uspješna turistička godina u kojoj su ostvareni odlični rezultati. Ostvaren je porast broja dolazaka i noćenja, manifestacije su sve bolje posjećene, a Kostrena više nije tranzitna destinacija.

Turistička zajednica Općine Kostrena danas je održala redovnu sjednicu Skupštine. Predsjednica Turističke zajednice i Turističkog vijeća Mirela Marunić pozdravila je prisutne i izrazila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.   

“Kostrena je napokon počela pokazivati svoj turistički potencijal i sposobnost da turistički razvoj ne oslanja samo na more i sunce, a to dokazuju i naši sve bolji rezultati. Ulaganja u razvoj počela su davati rezultate i to nas neizmjerno raduje“, kazala je u uvodnom govoru Mirela Marunić.    
 
Rast broja noćenja i dolazaka

Članovima Skupštine podneseno je Izvješće o radu Turističke zajednice, Turističkog ureda i direktora Turističkog ureda TZO Kostrena za proteklu godinu te Izvješće Nadzornog odbora TZO Kostrena u 2016. godini.  

U svom Izvješću o radu Turističkog ureda TZO Kostrena direktorica Sandra Svetić prisutnim je članovima Skupštine predstavila postignute rezultate.  

Turistički ured Turističke zajednice Općine Kostrena u 2016. godini ostvario je odlične poslovne rezultate i odradio uspješnu turističku godinu. Kostrena više nije tranzitna destinacija za jednu noć. Svi pokazatelji- od ostvarenih noćenja do broja dolazaka i posjećenosti manifestacija u značajnom su porastu u odnosu na prethodne godine.   

“Rezultat je to kvalitetnog rada i sustava informiranja gostiju, atraktivnijih manifestacija, sve bolje gastronomske ponude i kvalitete smještajnih kapaciteta i uređenih plaža jer za razvoj turističke destinacije nije dovoljno ulagati samo u jedan segment. Potreban je sinergijski učinak”, naglasila je direktorica Turističkog ureda Sandra Svetić.  

Svi pokazatelji u značajnom su porastu. Broj noćenja veći je za čak 34% u odnosu na prethodnu godinu. Emitivna tržišta su Njemačka, Italija, Austrija, Poljska i Srbija. Prosjek noćenja iznosi 5 dana po gostu što pokazuje da se gosti u Kostreni zadržavaju duže i da je definitivno nije samo tranzitna destinacija za jednu noć.  
 
Euro U-17 uskoro u Kostreni

Što se tiče prihoda u  2016. godini priliv sredstava po osnovi boravišne pristojbe za 21% je veći u odnosu na prethodnu godinu, a prihod od turističke članarine veći je za 5%. Ostvareni prihodi za 2016. godinu ukazuju na sveukupno bolji priliv planiranih sredstava.   

Osim ulaganja u podizanje kvalitete tradicionalnim manifestacijama, Općina Kostrena i Turistička zajednica Općine Kostrena kontinuirano ulažu u kreiranje novih događaja i povoda za dolazak u Kostrenu izvan glavne turističke sezone.   

Uz nove kulturne interpretacijske točke kao što je mural Put mora i u tekućoj godini se planira ulagati u razvoj ponude. Kostrena će u 2017. godini uoči početka turističke sezone biti domaćin europskog nogometnog juniorskog prvenstva Euro U-17 čije će utakmice prenositi i Eurosport i promovirati destinaciju na europskom tržištu. Turistička zajednica krenula je i s promjenom  vizualnog identiteta kojem je bilo potrebno osvježenje, izradom novih materijala kao i izradom novih mrežnih stranica što će sigurno dodatno utjecati da i 2017. godina bude obilježena još boljim turističkim rezultatima.    

Foto: arhiva