Kostrena 12. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Umjetnici bojama “okupali” kostrensku uvalu Žurkovo

Umjetnici bojama “okupali” kostrensku uvalu Žurkovo
Pobjednici 19. Međunarodne likovne kolonije, što se danas održala u kostrenskoj uvali Žurkovo su profesionalci Edi Gustin i Mirela Peterlić te amateri Irena Ostojić i Radovan Šmer. 

Šareno je danas bilo u uvali Žurkovo u Kostreni, gdje se, na 19. Međunarodnoj likovnoj koloniji, okupilo sedamdesetak “majstora kista”. Umjetnici, amateri i profesionalci, natjecali su se u dvije kategorije- ex tempore i gotov rad.


Petnaestak slikara stvaralo je na licu mjesta, a tema je bilo ono što vide, odnosno najpoznatija kostrenska uvala. Tročlani stručni žiri, kojeg su sačinjavali Nenad Petronio, Kristina Kinkela Valčić i Domagoj Barić, najboljim profesionalnim radom proglasio je sliku Edija Gustina, dok je kod amatera najuspješnija bila Irena Ostojić. 


Među gotovim je radovima u kategoriji profesionalaca nagrađena Mirela Peterlić, a kod amatera Radovan Šmer. Svojim su se radovima istaknuli i Željan Pavić i Doris Iskra, za što su dobili utješne nagrade.

“Jako smo zadovoljni. Naš žiri se ponovno jako mučio. Bilo je dosta kvalitetnih i originalnih radova i nisu imali lak posao”, rekla je Ankica Bijelić, predsjednica Likovne udruge “Veli pinel”.


Pobjednici u kategoriji profesionalaca nagrađeni su s po dvije tisuće kuna, a amateri s po tisuću. Nagrade je osigurala Općina Kostrena, koja je zauzvrat dobila pobjedničke radove.