Kostrena 13. lipanj 2021.

Umjetnici slikama i keramikom ukrasili kostrenski trg

Umjetnici slikama i keramikom ukrasili kostrenski trg
Kristina Kinkela Valčić i Edi Gustin pobjednici su 18. Međunarodne likovne kolonije, a Jagoda Grgurić bila je najuspješnija na 15. Umjetničkoj koloniji Ex Tempore.

Slikama i keramičkim radovima umjetnici su danas ukrasili kostrenski Trg sv. Barbare, koji je tako nakratko pretvoren u raskošnu galeriju na otvorenom. 


Naime, u organizaciji Likovne udruge Veli Pinel održana je “punoljetna” 18. Međunarodna likovna kolonija, dok je Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali organizirala 15. Umjetničku koloniju Ex Tempore.

Slikari i keramičari dan su proveli stvarajući, a u večernjim su satima najuspješnijima dodijeljene nagrade i priznanja. Među profesionalnim su slikarima prvu nagradu i 2000 kuna dobili Kristina Kinkela Valčić, za ex tempore i Edi Gustin, za gotov rad. 


U amaterskoj kategoriji s 1000 kuna nagrađeni su Anto Jonjić, za ex tempore i Slavko Strinić, za gotov rad, a pohvale su dobili: Klaudio Katunar, Mirjana Škoda, Ružica Mohorić, Emi Vukonić i Siniša Popović. 

Najuspješnija među keramičarima bila je Jagoda Grgurić koja je nagrađena s 3000 kuna, drugo mjesto i 2000 kuna osvojila je Renata Vojnić, a treće Sandra Ban, koja je nagrađena s 1000 kuna. 


Umjetničke kolonije se tradicionalno održavaju pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, koja je osigurala nagrade, a Općini za uzvrat umjetnici poklanjaju najbolje radove. 

Spomenimo za kraj da su umjetnički doživljaj na Trgu sv. Barbare ove godine upotpunili glazbeni producenti i DJ- evi “Dalton Trance Teleport” i Roko Pečarić.