Kostrena 11. lipanj 2018.

Umjetnici ukrasili Trg sv. Barbare i uvalu Žurkovo

Umjetnici ukrasili Trg sv. Barbare i uvalu Žurkovo
Stotinjak sudionika okupilo se jučer u Kostreni na tradicionalnoj Međunarodnoj umjetničkoj koloniji. I dok su slikari stvarali na Trgu sv. Barbare, keramičari su marljivo radili u uvali Žurkovo. Najbolji radovi na kraju su tradicionalno nagrađeni.

Protekli kostrenski vikend s punim pravom može nositi predznak- umjetnički. Naime, subotu su, na 15. Dječjoj koloniji Kostrena 2018., stvarali mali umjetnici, stari od dvije do deset godina, dok je nedjelja bila rezervirana za odrasle.

U sklopu 15. Međunarodne umjetničke kolonije Kostrena 2018., u organizaciji Likovne udruge “Veli pinel”, na Trgu svete Barbare okupilo se osamdesetak umjetnika, profesionalaca i amatera, iz: Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Francuske.

Umjetnici su se predstavili s radovima nastalima na licu mjesta (Ex tempore) te s gotovim radovima, a stručni žiri u sastavu Edi Gustin, Ankica Bijelić i Kristijan Dubravčić odradio je težak posao i izabrao najbolje. Kristina Kinkela Valčić i Helena Šalamon nagrađene su u kategoriji profesionalnih i amaterskih Ex tempore radova, dok su Georgette Yvette Ponte i Đurđica Buza nagrađene za najbolje profesionalne i amaterske gotove radove.

I dok se na Trgu svete Barbare slikalo keramičari su marljivo stvarali u uvali Žurkovo, gdje je, u organizaciji Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali, održan 11. Ex tempore. Tridesetak vrijednih sudionika peklo je raku i tako dodatno podiglo ionako visoke temperature.

Najuspješniji su također nagrađeni. Prvo mjesto osvojila je Elda Čekada, drugo Jagoda Grgurić, a treće Dolores Oreški, dok je stručni žiri posebno pohvalio i rad Jeanette Marie Bernić.

15. Međunarodna umjetnička kolonija Kostrena 2018. održana je pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Primorsko- goranske županije.