Kostrena 12. lipanj 2021.

Umjetnička kolonija i Dalton Trance Teleport u Kostreni

Umjetnička kolonija i Dalton Trance Teleport u Kostreni
U nedjelju, 13. lipnja, na Trgu Sv. Barbare u Kostreni održat će se 18. Međunarodna likovna kolonija uz jedinstvenu glazbenu poslasticu “Dalton Trance Teleport”.

18. likovnu koloniju organizira likovna udruga Veli pinel koja oplemenjuje kulturni i umjetnički život Kostrene od 1995. godine. Kolonija svake godine okuplja sedamdesetak slikara. Do sada su na likovnim kolonijama sudjelovali umjetnici amateri i profesionalci iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Francuske… 


Svaki sudionik može prijaviti najviše dva rada koja konkuriraju za nagradu “Kostrena 2021” u kategoriji amatera i profesionalca. Uz to, moguće je na trgu izložiti neograničen broj djela. U sklopu kolonije održava se i keramički “Ex Tempore” u organizaciji Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali, a prijavljeni radovi također će se moći razgledati na prekrasnom trgu sv. Barbare. Nagradni fond osigurala je Općina Kostrena.  


Kako bi umjetnički doživljaj bio potpun, pobrinut će se glazbeni producenti i DJ- evi “Dalton Trance Teleport” i Roko Pečarić. Prepoznatljivi dvojac će nastupom, Od 17 do 20 sati, zasigurno stvoriti nezaboravnu atmosferu uz chill i downtempo glazbu.