Kostrena 2. travanj 2020.

Uskrs u Kostreni ove godine u online izdanju

Uskrs u Kostreni ove godine u online izdanju

Virtualni Uskrs u Kostreni realizirat će se putem društvenih mreža, a objedinit će prikaz pripreme blagdanskih delicija i slastica, informacije o nabavi namirnica i mnoštvo ideja za izradu najšarenijih pisanica i ukrasa.

Okolnosti u kojima se nalazimo natjerale su Kostrenjane na malo drugačiju realizaciju manifestacija pa su se odlučili prilagoditi situaciji i napraviti virtualnu varijantu manifestacije Uskrs u Kostreni pod nazivom Uskrs u Kostreni Online. 

Manifestacija će se realizirati putem Facebooka, trajat će od 5. do 14. travnja, a cilj je na jednom mjestu prikupiti i podijeliti recepte za razne uskršnje delicije pincu, bakalar i janjetinu, dati ideju za izradu šarenih pisanica i raznih uskrsnih ukrasa, ali i pružiti informaciju kako nabaviti namirnice za Uskrs od lokalnih OPG- ova. Bit će tu i savjeta kako pripremiti zdrave zalogaje i napitke koji će sigurno dobro doći za “detox” nakon Uskrsa. 


Svoj doprinos dat će kostrenski kreativci, Likovna udruga Veli pinel, Ana Smokrović, udruga Primorski pijat, udruga Gaia Nova, Snjeguljica torte i kolači i Plesni studio Trinity&co. 

Organizatori su pripremili i natječaj za najljepšu pisanicu te pozivaju sve zainteresirane da se uključe i pošalju fotografiju svojih pisanica, a najljepšu će nagraditi knjižicom Tradicionalna kostrenska kuharica i stalkom za jaje kojeg je izradio Slavko Strinić, član likovne udruge Veli pinel, a čija izrada je prikazana u sklopu inicijative “Ostani uključen” na Facebook stranici Naša Kostrena

“Poruka svima je da nas prate, priključe se raspravama, podijele s nama svoje ideje, a mi se nadamo da ćemo ih na ovaj način oraspoložiti, potaknuti na kreativnost i dati pokoju ideju za predstojeće blagdane”, poručuju iz Turističke zajednice Općine Kostrena.