Kostrena 6. travanj 2022. TZO Kostrena

“Uskrs u Kostreni” uz šarolik nedjeljni program

“Uskrs u Kostreni” uz šarolik nedjeljni program
Uskrs u Kostreni šarena je razigrana i raspjevana manifestacija kakva i priliči proljeću, u kojoj će podjednako uživati mali i veliki posjetitelji!

Ove nedjelje na Cvjetnicu, uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji održat će se manifestacija Uskrs u Kostreni koju organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena i Općina Kostrena. 

Bogat cjelodnevni program koji počinje u 10 sati i traje sve do 20 sati, namijenjen je svim generacijama. Najmlađi posjetitelji moći će se zabaviti u različitim igrama, radionici izrade vjenčića od cvijeća kao i fotografiranju s Uskrsnim zekom u prigodnom foto kutku ili pak s roditeljima na prostoru uređenom za obiteljski piknik kušati finu fritaju sa šparogama. Osim fritaje, u ponudit će biti i omiljenih burgera, krumpirića, fritula i wafla, kao i craft piva i kvalitetnih vina. 


U 13 sati održat će se kratka promocija posebnog izdanja Kostrenske kuharice s tradicionalnim receptima ovog kraja, a glazbena kulisa prvog dijela programa bit će nastup klape Baladur. Zabava će se nastaviti uz trio Coffee Shop Acoustic i poseban slatki trenutak rezanja i podjela najveće pince u povijesti Kostrene predviđen za 15 sati. 

Nakon 17:30 sati prostor terase ispred Narodne čitaonice postaje prava party zona. Posjetitelje očekuje atraktivan i dinamičan nastup Techno Vikingsa pa su ples i zabava zagarantirani. Program manifestacije koja će Kostrenu uvesti u Veliki tjedan završava u 20 sati. 


Uskrs u Kostreni samo je jedan od razloga za posjet Kostreni ove nedjelje! Naime, u nedjelju 10. travnja održat će se još jedno izdanje Zelene Kostrene na kojoj ćete se taman uoči blagdana moći opskrbiti svježim, domaćim namirnicama. Za sve ljubitelje nordijskog hodanja i ove nedjelje nastavljamo s organiziranim pješačenjem na novoj ruti od uvale Žurkovo- motel Lucija- Vrh Martinšćice- Glavani- Soline- Trim staza- šumski put- Glavani- Crkva Sv. Lucije- Žuknica- uvala Žurkovo. Staza je srednje teška, duljine 9 km i otprilike  2,45 h hoda.

Ovoga puta svi sudionici nordijskog hodanja na svojoj ruti doći i na degustaciju fritaje i pince ispred Narodne čitaonice. 

U slučaju kiše manifestacija će se održati u dvorani Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji uz naknadnu obavijest o izmjeni programa.