Kostrena 30. ožujak 2023. Izvor: TZO Kostrena

Uskrsni doručak u Kostreni uz klapu Baladur

Uskrsni doručak u Kostreni uz klapu Baladur
Uskrs u Kostreni šarena je razigrana i raspjevana manifestacija kakva i priliči proljeću, u kojoj će podjednako uživati mali i veliki posjetitelji

Ove nedjelje na Cvjetnicu, uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji održat će se manifestacija “Uskrs u Kostreni”, koju organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena i Općina Kostrena. 


Šarolik program od 10 do 14 sati, namijenjen je svim generacijama. Najmlađi posjetitelji moći će se zabaviti u radionici izrade vjenčića od cvijeća i druženju s uskrsnim zekom te se zasladiti čokoladnim jajima, dok će oni nešto stariji zasigurno uživati u nastupu klape Baladur, ali i besplatnoj degustaciji palente kompirice Udruge Palentar i fritaje od šparoga Kristijana Kozmića iz Kvarnerskog pijata. 

U 13 sati posjetitelje očekuje poseban slatki trenutak rezanja i podjele velikog Kostrenskog šišera čija je izrada povjerena kostrenskoj slastičarnici Snjeguljica. 


Uskrs u Kostreni samo je jedan od razloga za posjet Kostreni ove nedjelje u kojoj ljubitelje  nordijskog hodanja očekuje nova zanimljiva ruta popularnom trasom “Rimska Staza” na relaciji Žurkovo- motel Sv.Lucija- Glavani- Soline- trim staza- crkva Sv. Lucije- Žuknica- Žurkovo. 

Radi se o srednje teškoj stazi dužine 9 km, a predviđeno trajanje hoda je cca 2:30 sati. Ovoga puta svi sudionici nordijskog hodanja na svojoj ruti doći i na degustaciju fritaje i šišera ispred Narodne čitaonice. 

Napominjemo kako će se u slučaju kiše manifestacija “Uskrs u Kostreni” održati u dvorani Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji