Kostrena 18. ožujak 2024. K.V.

“Ususret Uskrsu” - druženje Kostrenjana uz bogat program

“Ususret Uskrsu” - druženje Kostrenjana uz bogat program
Manifestacijom “Ususret Uskrsu”, namijenjenom svim generacijama, Kostrena će zakoračiti u Veliki tjedan

Kostrenjani i njihovi gosti moći će uživati u prigodnom programu za sve generacije koji će se održati u nedjelju 24. ožujka na blagdan Cvjetnice od 10 do 15 sati na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji.

Program će otvoriti zanimljive i šarene radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima pod budnim okom animatora. Oni nešto stariji moći će uživati u besplatnoj fritaji uz čašu vina ili soka čija je podjela predviđena od 12 do 13 sati. Za glazbenu kulisu ovog lijepog predblagdanskog druženja pobrinut će se klapa Baladur, a onu vizualnu, pružit će prigodno dekoriran prostor ispred Čitaonice kao i foto kutak u kojem će i u ovogodišnjem izdanju nastati brojne lijepe fotografije.


Uz brojne partnere i suradnike u ovogodišnju manifestaciju uključila se i Udruga za kreativno stvaralaštvo „Vali“ koja će kroz radove u glini i keramici posjetiteljima dočarati svoj doživljaj Uskrsa.

Posjetitelji koji slobodno vrijeme vole provoditi aktivno, osim u manifestaciju, mogu se uključiti i u program nordijskog hodanja. Okupljanje sudionika je u 10 sati u Žurkovu, a ruta vodi preko arheološkog nalazišta Solin i Trim staze do crkve sv. Lucije, s uključenim posjetom manifestaciji Ususret Uskrsu u Kostreni te potom kroz Žuknicu do polazne točke u Žurkovu.


Manifestacija Ususret Uskrsu u Kostreni pokrenuta je 2018. godine. Zajednički je organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena i Općina Kostrena. Tijekom godina održavanja prometnula se u prepoznatljivo kulturno i turističko događanje u predsezoni.