Kostrena 25. listopad 2020.

Uživanje u ljepotama Kostrene na dva kotača

Uživanje u ljepotama Kostrene na dva kotača

“Kostrena Bike 2020” danas je okupio pedesetak sudionika koji su, podijeljeni u dvije skupine, uživali u ljepotama i znamenitostima Kostrene.

“Preko puta Sidra” u Kostreni se danas okupilo pedesetak biciklista, sudionika drugog izdanja besplatne biciklističke ture- “Kostrena Bike”. Za bicikliste su organizatori pripremili dvije zanimljive staze.


“Pripremili smo dvije vođene ture, jedna je lakša, druga tehnički nešto teža. Obje staze su kondicijski zahtjevne. Obići ćemo i nekoliko zanimljivih lokaliteta kao što su Solin i Sopalj, a posjetit ćemo i kostrenski Rasadnik”, rekao je Davor Miketa iz “Croatian backroads“. 

Vođena biciklistička tura “Kostrena Bike 2020.”, u organizaciji obrta za pustolovni turizam “Croatian backroads” održana je pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Turističke zajednice Općine Kostrena.


“Kostrena se ima čime pohvaliti. Vjerujem da ljeti većina posjećuje naše plaže, a sada će imati priliku upoznati i zeleno lice Kostrene”, rekla je Belma Džomba, direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena, izrazivši zadovoljstvo što se i u ovoj izazovnoj godini u Kostreni uspijevaju održavati određena događanja. 

“S obzirom na situaciju cijele godine pokušavamo organizirati događanja u skladu s epidemiološkim mjerama. Želimo poštivati mjere i zaštiti zdravlje ljudi, ali i održati taj jedan društveni moment, što je također važno jer život mora ići dalje”, poručio je općinski načelnik Dražen Vranić, izrazivši želju da kostrenska biciklijada postane tradicionalna.


Zanimljivo, Kostrena se može pohvaliti s čak 26 kilometara mountain bike staza, koje su uređene kako bi se omogućili dodatni uvjeti za rekreaciju Kostrenjana, ali i za razvoj cikloturizma.