Kostrena 14. veljača 2018.

Vatreni kraj kostrenskih maškara i pusta Mićela

Vatreni kraj kostrenskih maškara i pusta Mićela
Špažićari su danas u uvali Žurkovo presudili krivcu za sve kostrenske probleme iz protekle godine. Vatreni kraj mesopusta Mićela ujedno je označio i kraj vladavine maškara, koje su teška srca vratile općinski ključ.   
 
Završila je ovogodišnja kratka, ali slatka vladavina kostrenskih Špažićara, a Dražen Vranić ponovno je načelnik Općine Kostrena. Primopredaji općinskog ključa prethodilo je čitanje poduže optužnice mesopustu Mićelu Mihi, kojeg su Špažićari teretili za niz nedaća i problema koji su snašli Kostrenjane.
 
Mićela su tako, između ostalog, optužili za to što su maškare trajale samo mjesec dana, za to što smo izgubili dio Piranskog zaljeva, za to što je vjetar Špažićarima uništio alegorijska kola, za to što mnogi kostrenski pomorci nisu mogli na maškarane “tance”, za to što Špažićari nemaju gdje raditi alegorijska kola, za to što veprovi i lisice šeću po Kostreni, za to što još uvijek nema parkinga ispred čitaonice, za to što rafinerija i termoelektrana ne ispuštaju parfeme već sumpor, za to što Špažićari nisu imali svoju predstavnicu na izboru za kraljicu Riječkog karnevala…
 
Branitelj se svim silama trudio spasiti Mićela Mihu, navevši niz olakotnih okolnosti, između kojih i to da su Špažićari dobili novi prostor za udrugu te organizirali najbolji “tanci”, kao i činjenicu da su bili najbolji na Korzu i osvojili nagradu na Maškaranom auto rallyu Pariz- Bakar, kao i to što Općina pomaže maškare.
 
No, sudac ipak nije imao razumijevanja pa je Mićel, nakon što je brojnim okupljenima pročitana njegova oporuka, izgorio i sa sobom odnio sve kostrenske probleme iz protekle godine. 
 
Predsjednik kostrenskih Špažićara Dario Modrić na kraju je teška srca općinski ključ predao na čuvanje u ruke starog- novog načelnika Dražena Vranića, koji je zahvalio Špažićarima na svemu što su napravili za svoje ovogodišnje kratke vladavine.