Kostrena 14. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

Večeras premijerno izdanje festivala Jedna noć u Kostreni

Večeras premijerno izdanje festivala Jedna noć u Kostreni
Sve je spremno za "Jednu noć u Kostreni", prvo izdanje kostrenskog glazbenog festivala koji će po mnogočemu biti jedinstven, a već prvo izdanje je okupilo sjajnu listu izvođača 

"Jedna noć u Kostreni", novi je glazbeni festival koji će se održati u Lučici Podurinj, večeras, 14. srpnja, s početkom u 20:30, a čiji je naziv inspiriran poznatim starim šlagerom o jednoj noći u Kostreni, s namjerom da i ova noć ostane nezaboravna i označi početak jedne nove tradicije. Ono što festivalu daje posebnu draž i pravu ljetnu opuštenost je činjenica da nije natjecateljskog karaktera, da će se izvođači predstaviti znanim i manje znanim skladbama, ali svaka od njih će dati poseban obol jedinstvenoj večeri. 

Podsjetimo, namjera festivala je da se svake godine predstavi i barem jedna nova skladba tematski vezana za Kostrenu.  Premijerno izdanje obnovit će skladbu "Kostreno moja" koju je nekad izvodila klapa Trabakul, ovaj put u izvedbi odlične klape Baladur. Organizatori se nadaju da će festival postati tradicionalan i tijekom godina stvoriti bazu lijepih skladbi o Kostreni i kreirati glazbenu razglednicu kao jedinstven zvučni suvenir. 


U posebnom pripremljenom ambijentu kostrenske lučice, kojeg će upotpuniti scenografsko iznenađenje, praćeni izvrsnim Infinity Band Croatia Orchestrom nastupit će: Giuliano, Đani Maršan, Damir Kedžo, Mario Lipovšek Battifiaca, Martina Majerle, Božidarka Matija Čerina, Katja Budimčić Sabljar, Lado Bartoniček, Dino Antonić, klapa Baladur, Ženski vokalni sastav Luštrin i Mići Boduli. Uz već spomenutu skladbu “Kostreno moja”, na repertoaru će se naći i “Prošeći se z manun po Kvarneru”, “Del tebe”, “Laku noć, Kostreno”, “Jugo”, “Srce mi umire za njom”, kao i brojne druge uspješnice.
    
Voditelji raspjevane kostrenske noći su Robert Ferlin i Jelena Glišić, a organizatori su pripremili još poneko iznenađenje kao i prigodnu ugostiteljsku ponudu. Festivalska večer počinje u 20:30, ulaz je besplatan, a organizatori su osigurali tisuću sjedećih mjesta. Nakon završetka festivalskog dijela večeri, druženje će se nastaviti uz klapu Baladur.

Jednu noć u Kostreni organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena, Centar kulture Kostrena i Komunalno društvo Kostrena, uz potporu INA-e i Dezinsekcija Rijeka.