Kostrena 27. ožujak 2017.

“Velikim putovanjem malog puža” počelo Proljeće 

“Velikim putovanjem malog puža” počelo Proljeće 
14. “Proljeće u Kostreni” počelo je danas, na Međunarodni dan kazališta, predstavom “Veliko putovanje malog puža”. Predstava je u dvorani Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji okupila oko 150 najmlađih Kostrenjana.

Hvalevrijedna kostrenska kulturna manifestacija, namijenjena djeci i svima onima koji se tako osjećaju, nastavlja se i ovog proljeća. “Proljeće u Kostreni” ove godine malim Kostrenjanima donosi tri predstave i jedna edukativni koncert. 

“Cilj je našu djecu učiti da posjećuju kostrenske manifestacije te da kad odrastu umjesto Proljeće u Kostreni posjećuju Jesen u Kostreni, ali i sva ostala lijepa događanja u našem kraju. To je jako pozitivno iskustvo za svako dijete, koje oni pamte,” poručila je Vesna Valenčić, predsjednica Odbora za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena.

Na pozornicu Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji danas je stigao mali puž, na velikom putovanju. “Veliko putovanje malog puža”, koje je u Kostrenu doveo Kazalište lutake Produkcija Z iz Splita, okupilo je oko 150 mališana vrtićkog uzrast te nižih razreda osnovne škole.
 
Sutra "Prapriče"

Sutra u 10 sati Kostreni gostuju “Prapriče” Teatra Oz iz Mošćeničke Drage. Interaktivna lutkarsko- glumačka predstava za djecu, koja oslobađa duh starohrvatskih priča, legendi i čudesnih bića, namijenjena je učenicima od 1. do 6. razreda osnovne škole.

“Proljeće u Kostreni” mališanima u srijedu donosi predstavu “Kako živi Antuntun”, Scene Gorica, a u četvrtak sjajni edukativni koncert puhačkog kvinteta Simply Brass.