Kostrena 28. travanj 2023. V.A.

Veliko finale "hodanja" na kostrenskoj Kraljevskoj ruti

 Veliko finale "hodanja" na kostrenskoj Kraljevskoj ruti
Kostrena je i ove godine domaćin "Dana nordijskog hodanja", a pred nama je i posljednja “dionica” događanja koje se ponovno pokazalo punim pogotkom, privukavši veliki broj sudionika. Turistička zajednica Općine Kostrena i njena direktorica Belma Džomba od prvog su izdanja ove manifestacije velikodušno prigrlile “hodače” što im se vratilo pozitivnim ozračjem i brojnim sudionicima koji su pohodili sjajne kostrenske staze.  


"Dani nordijskog hodanja" ove će godine završiti u nedjelju, 30. travnja i to na "Kraljevskoj ruti", kako su je nazvali organizatori. Pod vodstvom stručnih voditelja program će se održati na ruti Žurkovo- Solin- Sopalj- Rožmanići- lungomare- Žurkovo, dugoj 9 kilometra, a srednje tešku stazu planira se proći za nekih 3 sata hodanja. 


Organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova je besplatno. Manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team iz Opatije, u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije "Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom.