Kostrena 28. siječanj 2023. Klaudio Vrančić

Veseli maškarani kuhari snage odmjerili u Kostreni

Veseli maškarani kuhari snage odmjerili u Kostreni
2. “Špažićarski maškarani kotlić” danas je u uvali Žurkovo okupio 12 sjajno raspoloženih ekipa koje su odmjerile snage u kuhanju gulaša od veprovine, a najboli gulaš skuhala je Mesopusna kumpanija Grad Grobnik

Za prestižnu titulu pobjednika 2. “Špažićarskog maškaranog kotlića” danas su se u uvali Žurkovo borili: Škrljevske maškari, Mesopusna kumpanija Grad Grobnik, Mesopusna kumpanija Pašac, Čiket Rijeka, Pikići Rijeka, Pehinarski feštari, Karnevalska grupa Draške maškare, Maškarana maneštra i dakako Špažićari. 


Organizatori su za sve sudionike pripremili veprovinu i kapulu, a maškarani su se kuhari morali pobrinuti za ostalo. O pobjednicima je odlučivao stručni žiri, kojeg su sačinjavali kuhar Zoran Zec, meštar Sandi i Vladimir Jurić.


A naslov pobjednika 2. “Špažićarskog maškaranog kotlića”, po mišljenju struke, zaslužila je Mesopusna kumpanije Grad Grobnik. Drugo mjesto osvojila je ekipa “Maškarana maneštra”, sastavljena od novinara Radio Rijeke, a treće prva ekipa kostrenskih Špažićara.  


Za dobru zabavu pobrinuo se “Cukar i Caffe”. A što se zabave tiče ona se, u istom tonu, nastavlja večeras. Naime, u dvorani Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji na rasporedu su još jedni maškarani tanci, uz Grupu Venus.