Kostrena 7. travanj 2018.

Veteranima Pomorca 12. turnir u čast Ivici Opačku- Paji

Veteranima Pomorca 12. turnir u čast Ivici Opačku- Paji
12. izdanje Memorijalnog malonogometnog turnira “Ivica Opačak- Pajo” danas je, u Sportskoj dvorani Kostrena, okupilo stotinjak sudionika, koji su igrali u čast poginulog kostrenskog branitelja po kojem je turnir i dobio ime.

U Kostreni se nogomet danas igrao s tugom u srcu, ali i neizmjernim ponosom, jer igralo se za Ivicu Opačka- Paju, kostrenskog branitelja, koji je kao pripadnik specijalne postrojbe- bojne Matija Vlačić, sa samo 27 godina, 3. travnja 1992. godine poginuo na Kupresu.


Na turnir su se i ove godine odazvali brojni mještani, ali i gosti iz svih krajeva Hrvatske, Pajini prijatelji i suborci. Sudjelovalo je devet momčadi: UDVDR Tomislavgrad, UDVDR Rab, UDVDR Novi Vinodolski, HVIDRA Petrinja, veterani NK Pomorca, Pajini suborci i prijatelji, 111. brigada A bojna ZNG, 111. brigada 3. bojna ZNG te UDVDR Kostrena.

Okupljene su na samom početku pozdravili Franjo Božinović, predsjednik UDVDR-a Kostrena te općinski načelnik Dražen Vranić, koji je svečano otvorio turnir.


Iako je rezultat već tradicionalno pao u drugi plan spomenimo da su turnir osvojili veterani NK pomorca, koji su u finalu svladali UDVDR Rab s 4:3. U susretu za 3. mjesto UDVDR Novi Vinodolski je slavio protiv UDVDR-a Tomislavgrad s 2:1.


12. izdanje Memorijalnog nogometnog turnira “Ivica Opačak- Pajo” organizirao je UDVDR Kostrena, uz pokroviteljstvo Općine Kostrena.