Kostrena 1. ožujak 2020.

Više od 200 trkača unatoč kiši uživalo u zelenoj Kostreni

Više od 200 trkača unatoč kiši uživalo u zelenoj Kostreni

Premijerno izdanje “Kostrena Mountain Trail” utrke danas je okupilo više od dvjesto trkačica i trkača iz Hrvatske i inozemstva, koji su, unatoč kiši, uživali u ljepotama “zelene" Kostrene.  

Međunarodna utrka “Kostrena Mountain Trail” danas je na startu, na parkiralištu ispod zgrade Općine Kostrena, okupila više od dvjesto zaljubljenika u trčanje iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva. 


“Iako se utrka održava prvi put, zahvaljujući dobroj promociji već u prvom izdanju imamo reprezentativan broj trkača. Vjerujemo da će u budućnosti te brojke biti puno veće, a Kostrena će se afirmirati u jednu međunarodno poznatu trail destinaciju”, rekao je Matjaž Štanfel iz organizacijskog tima.


“Drago mi je što je Kostrena trail već u svojem prvom izdanju i unatoč ovim specifičnim okolnostima okupio respektabilan broj sudionika koji pokazuje da su osim nas, potencijal ove utrke prepoznali i trkači. Kostrena trail je nastavak našeg usmjerenja i nastojanja da Kostrenu snažnije afirmiramo kao outdoor destinaciju i predstavimo njezin zeleni dio. Prošle godine smo pokrenuli i biciklističku turu Kostrena bike kako bismo promovirali naše novouređene biciklističke i treking staze. Priključili smo se i organizaciji najmasovnije ulične utrke Homo si teć kao domaćin desetke i polumaratona koji će se i ove godine trčati u Kostreni. Vjerujemo da će sljedeća godina donijeti još atraktivnije događanje kojem ćemo pridružiti i neke druge sadržaje kako bismo zaokružili atraktivan outdoor vikend. Unatoč prisutnoj industriji, želimo pokazati da Kostrena ima što za ponuditi i u turističkom smislu. Našli smo način za suživot, a to pokazuju i sve bolji turistički rezultati čemu doprinose i ovakve manifestacije”, zaključio je općinski načelnik Dražen Vranić.


Sudionici, među kojima su se našli i hrvatski te svjetski prvaci, su mogli birati između dvije staze, od 10 i 15 kilometara, koje prolaze “zelenom” Kostrenom, planinarskim i biciklističkim stazama te uživati u kostrenskim ljepotama. 


Stazu od 15 kilometara prvi je prošao Slovenac Cvet Miran, ispred Matije Razuma i Simona Strnada. Od pripadnice ljepšeg spola na cilj je prva stigla Nola Jandrečić. Druga je ciljem prošla Suzana Alberini, a treća Marija Kurta.


“Staza je super, baš za mene. Dosta uspona i nizbrdica, tehnički zahtjevna. Šteta samo što nije bilo sunca. Prvi puta sam u Kostreni, sviđa mi se, možda po ljeti svratim s familijom”, poručio je Miran. 


Dionicu od 10 kilometara prvi je pretrčao Dino Vidmar. Drugi je ciljem prošao Vladimir Slunjski, ispred trećeplasiranog Dubravka Malašića. Prva sudionica koja je stigla na cilj je Mirja Pavić, ispred drugoplasirane Ive Tomić Smojver i trećeplasirane Sare Velčić.


Međunarodnu utrku “Kostrena Mountain Trail” organiziralo je Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail, a pokrovitelji su Općina Kostrena i Stomatološka ordinacija Dental Olujić iz Rijeke.