Kostrena 26. rujan 2017.

Vrijedna donacija kostrenskom sportu

Vrijedna donacija kostrenskom sportu
Natjecatelj Košarkaškog kluba Kostrena Ivan Milinović dobio je nova kolica za košarku, koja mu je putem Sportske zajednice Općine Kostrena osigurala INA.

Primopredaja kolica za košarku održala se na pokaznom treningu košarke u kolicima u Sportskoj dvorani Kostrena, u prisutnosti predstavnika INA-e, Općine Kostrena, Sportske zajednice te trenera i igrača KK Kostrena.

“Prepoznali smo potrebu Sportske zajednice Općine Kostrena i Košarkaškog kluba Kostrena, kao i vrijednu inicijativu koja doprinosi kvaliteti života osoba s invaliditetom na uistinu izniman način- njegovanje sportskog duha i sudjelovanje u atraktivnom ekipnom sportu pomažu integraciji u društvo i čast nam je što smo mogli pomoći u nabavci posebnih kolica za Ivana i promociji sporta. Ivanu i klubu želimo puno dobrih partija pod koševima, a INA će i dalje davati sve od sebe kako bi bila dobar partner koji pruža podršku raznim područjima života lokalne zajednice u kojoj djeluje”, istaknuo je u svojem govoru direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta.
 
Specijalna kolica nužna za bavljenje košarkom

Ivan Milinović verificirani je natjecatelj u KK Kostrena. Nova kolica su u potpunosti prilagođena njemu. Prilikom izrade takvih sportskih kolica potreban je visok stupanj individualizacije i svaka kolica se posebno izrađuju i prilagođavaju pojedinom natjecatelju radi čega je njihova cijena i znatno više u odnosu na obična.

“Kolica mi puno znače jer je velika razlika između sportskih i običnih kolica, koje koriste osobe s invaliditetom. Sakupili smo 5 sportskih kolica i ove godine ćemo moći ući u ligu. Izuzetno sam sretan jer kolica nisu jeftina”, rekao je Milinović, zahvalivši donatorima.
 
Hvalevrijedan projekt KK Kostrena

Na inicijativu nekolicine članova Košarkaškog kluba Kostrena, posebice tajnika kluba Siniše Kuharića, prije godinu dana pokrenuta je škola košarke u kolicima. Tako je KK Kostrena postao jedini klub u našoj i nama susjednim županijama, u kojem se igra košarka u kolicima, jedan od najatraktivnijih ekipnih sportova za osobe s invaliditetom.

“Donacija nam jako pomaže. Bez takvih sponzora, koji prepoznaju vrijednost cijelog projekta, ne bi mogli. Specifična kolica, koja su dosta skupa, prva su i osnovna stvar za bavljenje košarkom u kolicima. Prikupljamo sredstva za šesta kolica kako bi osigurali sve potrebno za naše igrače”, rekao je Kuharić.
 
Integracija u društvo kroz bavljenje sportom

Osim bavljenja sportom, dodatni cilj ove aktivnosti je pružanje novih sadržaja osobama s invaliditetom i njihova što bolja integracija u društvo. Nabavka kolica i ostale opreme predstavlja prevelik trošak za klub i natjecatelje, zato je iznimno važno senzibilizirati javnost i motivirati donatore koji će prepoznati vrijednost ove inicijative, kao što je to uz pomoć Sportske zajednice Općine Kostrena prepoznala INA.

“Ovakve aktivnosti nas posebno raduju. Sportska zajednica Općine Kostrena usmjerena je na razvoj lokalnog sporta u svim njegovim oblicima i trudit ćemo se biti učinkovita potpora aktivnostima sportskih udruga koje djeluju u Kostreni”, rekao je Hrvoje Franić, tajnik Sportske zajednice.

“Općina Kostrena i dalje će poticati poduzetnike i poslovne subjekte koji djeluju na našem području poticati da se uključe u ovakve akcije”, zaključio je općinski načelnik Dražen Vranić.