Kostrena 26. studeni 2018.

Završena rekonstrukcija ceste kroz Šoiće

Završena rekonstrukcija ceste kroz Šoiće
Završena je rekonstrukcija ceste u Šoićima, od Trga Sv. Barbare do magistrale, odnosno budućeg kružnog toka. Cesta duga gotovo pola kilometra od iznimnog je značaja za Poslovnu zonu Šoići.

Dionica ceste od podvožnjaka, pokraj Trga Sv. Barbare, do državne ceste D8 u potpunosti je rekonstruirana. Investicijom vrijednom 2,3 milijuna kuna bez PDV-a olakšan je pristup Poslovnoj zoni Šoići, ali i groblju Sv. Barbara.

“Obuhvaćena je i komunalna infrastruktura, znači odvodnja oborinskih voda sa separatorom, kao i javna rasvjeta s novom led rasvjetom. Cesta ukupne dužine oko 450 metara ima dva traka i jednostrani nogostup”, naglasio je Dario Modrić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalni sustav i zaštitu okoliša Općine Kostrena.


“Rekonstrukcijom smo značajno poboljšali promet prema našoj Poslovnoj zoni te su stvoreni uvjeti za izgradnju rotora, čiji su investitor Hrvatske ceste. Očekujemo da bi u skoro vrijeme trebali početi s radovima na rotoru, koji će biti u funkciji poboljšanja cjelokupnog prometa na ovoj dionici”, poručio je općinski načelnik Dražen Vranić.

Druga faza projekta, koja uključuje izgradnju spomenutog rotora, trebala bi početi u prvim mjesecima 2019. godine.
 
Proširenje groblja Sv. Lucija

No, to nisu jedine kostrenske investicije na području komunalne infrastrukture. Naime, nakon što je ishodovana uporabna dozvola za novo parkiralište kod groblja Sv. Lucija izrađena je projektna dokumentacija za proširenje groblja.


“Projektnu dokumentaciju ćemo predati do kraja godine, a građevinsku dozvolu očekujemo do polovice sljedeće godine. U drugoj polovici godine trebali bi krenuti radovi na proširenju groblja, čime će se dobiti dodatnih 90 ukopnih mjesta”, poručio je Modrić.
 
Stambena cesta i vatrogasni dom u Pavekima

U 2019. godini u planu je i izgradnja stambene ceste u naselju Paveki, vrijedne oko 5 milijuna kuna, čime će se stvoriti preduvjeti za izgradnju vatrogasnog doma.

“U veljači će se krenuti s postupkom javne nabave i očekujemo da bi u prvom kvartalu sljedeće godine trebali krenuti s izgradnjom te ceste. Također, projekt vatrogasnog doma prijavljen je za dobivanje sredstava iz fondova Europske unije, a na proljeće očekujemo povratne informacije”, zaključio je Vranić.