Kostrena 29. prosinac 2020.

Završetak velikih projekata za kraj godine u Kostreni

Završetak velikih projekata za kraj godine u Kostreni
Uskoro primopredaja i blagoslov novog groblja, a trebali bi biti okončani i postupci javne nabave za izgradnju društveno- vatrogasnog doma u Pavekima i pomoćnog igrališta u Žuknici.

Općinski načelnik Dražen Vranić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Dario Modrić obišli su groblje u Svetoj Luciji gdje su nedugo završeni građevinski i hortikulturni radovi, a u tijeku su završni radovi na postavljanju podne obloge.


Službena primopredaja i blagoslov novog groblja održat će se nakon blagdana, a u siječnju bi trebali biti okončani i postupci javne nabave za izgradnju društveno- vatrogasnog doma u Pavekima i pomoćnog igrališta u Žuknici.

Riječ je o kapitalnoj investiciji, vrijednoj 7,5 milijuna kuna, kojom je uz završetak energetske obnove vrtića Općina Kostrena zaključila ovu izazovnu godinu. Radovi na proširenju groblja u Svetoj Luciji počeli su koncem siječnja, a završetkom projekta Kostrena je dobila 579 novih ukopnih mjesta te dodatnih 15 do 18 mjesta u općem polju, smještenih na površini od 1.800 četvornih metara.


U prvoj fazi projekta, 2018. godine, napravljeno je novo veliko parkiralište, a početkom 2020. na prostoru starog groblja, koji je bio predviđen za izgradnju grobnica većih dimenzija, izgrađeno je 5 četverostrukih, 10 dvostrukih i 5 jednostrukih grobnih niša te 32 pretinca za urne kako bi se premostio nedostatak grobnih mjesta do završetka radova na proširenju groblja.