Kostrena 18. veljača 2023. Klaudio Vrančić

Zimska liga u trčanju ‘rasplela’ se u Kostreni

Zimska liga u trčanju ‘rasplela’ se u Kostreni
David Marot i Marina Juranić apsolutni su pobjednici ovosezonske “Zimske lige u trčanju”, koja je finale imala danas u Kostreni

Gotovo 120 trkačica i trkača jutros se okupilo u kostrenskoj uvali Žurkovu na posljednjem kolu ovosezonske “Zimske lige u trčanju 22/23- Igor Malešević”. Osim u Kostreni u protekla se četiri mjeseca, u organizaciji Triatlon kluba Rival, još trčalo u Fužinama, Kastvu, Kraljevici, Bakru, Čavlima i Rijeci.


“Veliko finale rekordne Zimske lige s ukupno više od tisuću sudionika, koji su zajedno pretrčali udaljenost od Rijeke do New Yorka. U Kostrenu uvijek volimo doći i zato je finale ovdje”, rekao je Miroslav Marić, predsjednik Triatlon kluba Rival, zahvalivši svim sudionicima, ali i sponzorima, na čelu s Keindl Sportom.


“Trkačice i trkači vole Kostrena i Kostrena voli njih. Ovdje im je ugodno. Kostrena njeguje rekreativni duh i drago nam je da nam dolazi sve više sportaša i rekreativaca. Tako smo već za lipanj dogovorili domaćinstvo prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu”, najavila je Belma Džomba, direktorica TZO Kostrena. 


A šest kilometara dugu dionicu kroz predivnu Kostrenu danas su prvi pretrčali Davor Varga, David Marot i Bojan Ivošević u muškoj, odnosno Marina Juranić, Ingrid Nikolesić i Nika Abramović u ženskoj konkurenciji. 


Apsolutni ovosezonski pobjednici su David Marot i Marina Juranić. Druga mjesta osvojili su Bojan Ivošević u muškoj i Iva Tomić Smojver u ženskoj, a treća Davor Varga i Veronika Erlić.

Što se ukupnog poretka s uračunatim starosnim hendikepom tiče prvi je ponovno David Marot, a slijede ga Bojan Ivošević i Petko Drakulić. Na postolje su se i u ovoj kategoriji zamalo popele pripadnice ljepšeg spola- četvrtoplasirana Marina Juranić i petoplasirana Veronika Erlić.