Kraljevica 11. listopad 2023. Klaudio Vrančić

“Šlag na torti” obnove kraljevičke sportske infrastrukture

“Šlag na torti” obnove kraljevičke sportske infrastrukture

Potpisan više od 280 tisuća eura vrijedan Ugovor o opremanju sportske dvorane u kraljevičkom Domu kulture i sporta, čije je obnova u tijeku

Svečano je potpisan Ugovora o opremanju sportske dvorane u Kraljevici, vrijedan 284.017,50 eura s PDV-om. Projekt obuhvaća zamjenu dotrajalih sklopivih tribina, kao i koševa s potkonstrukcijom, nabavu nove sportske opreme (golovi, mreže, rekete, lopte…) Predviđena je i zamjena stare rasvjete, novim LED rasvjetnim tijelima, audiovizualne opreme (semafori, ozvučenje…). Opremit će se i dvije manje dvorane, prostor za djelatnike, svlačionice te prostor za fizičku pripremu. 


Ugovor su potpisali kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić i Krešimir Kraljić, direktor tvrtke Tome d.o.o. iz Omišlja, koja bi radove trebala završiti kroz tri mjeseca. 

“Dat ćemo svoj doprinos da ovo bude objekt kakav građani Kraljevice, prije svega djeca i sportaši, zaslužuju i da ova dvorana bude na ponos i zadovoljstvo svih u Kraljevici”, poručio je Kraljić.


“Projekt, kao i brojne prethodne, trenutne i buduće, provodimo i realiziramo vanjskim izvorima sredstava, ponajprije EU, zatim Ministarstva i PGŽ… Kraljevica je među samo 23 jedinice lokalne samouprave koje su uspjele dobiti sredstva kroz mjeru 7.4.1, a prijavljenih je bilo čak 250”, istaknuo je Čandrlić, podsjetivši na niz realiziranih i aktualnih kraljevičkih projekata te poručivši kako Kraljevicu, koja je i investitorima postala zanimljiva i poželjna, čekaju nova ulaganja.


Opremanje dvorane samo je šlag na torti priče o kraljevičkoj sportskoj infrastrukturi. Podsjećamo, u srpnju je potpisan ugovor o rekonstrukciji sportske dvorane, a prije desetak dana svečano je otvoreno novoobnovljeno vanjsko košarkaško igralište pored Doma kulture i sporta.